Carlos Sainz koki kovia Sardiniassa – hurjan ulosajon jälkeen sairaalaan

Nico Rosbergin johtama RXR-tiimi ajoi voittoon Extreme E -sarjan toisessa osakilpailussa Sardiniassa torstaina, mutta tiimi sai myöhemmin aikasakon.
Carlos Sainz
Acciona Sainz XE -tiimi koki kovia Sardiniassa torstaina. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avauskisan Saudi-Arabiassa helmikuussa voittanut Rosberg X Racing näytti jatkavan voittojen tiellä, kun rallicrossin moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson ja Mikaela Åhlin-Kottulinsky ajoivat ykkösenä ruutulipulle Sardinian kisassa torstaina.

Kisan dramaattisin hetki koettiin finaalin alussa, kun Kristoffersson ja rallikonkari Carlos Sainz törmäsivät. Osuman seurauksena Sainz otti komeat voltit ja tiimin kisa jäi kesken.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1545069062283223040

Tilanne meni tuomariston tutkintaan, ja pitkään näytti siltä, että Kristoffersson selviää ilman rangaistusta. Myöhemmin torstai-iltana tuomaristo kuitenkin langetti RXR-tiimille 30 sekunnin aikasakon.

– Sain tosi hyvän startin. Olisin voinut ottaa uuden ajolinjan, joka oli sellainen, mitä en ollut käyttänyt koko viikolla. Minä ja Carlos olimme rinta rinnan, mutta sitten hän meni nurin ja minä jarrutin, Kristoffersson selvitti tilannetta.

Sainz joutui rytäkän jälkeen tarkistukseen sairaalaan. Seuraava osakilpailu ajetaan jo viikonloppuna samaisella Sardinian saarella.

– Carlos oli tajuissaan ja hyvissä voimissa, mutta hänet vietiin sairaalaan tarkistettavaksi varotoimenpiteenä. Informoimme tilanteesta lisää, kunhan saamme enemmän tietoa, Extreme E -sarjan tiedotti Twitterissä.

RXR-tiimin aikasakon myötä Sardinian Island X Prix´ssa voittoon ylsi Chip Ganassi -tiimi, jonka kuskeina toimivat Sara Price sekä Kyle LeDuc. Xite Energy Racing -tallin Tamara Molinaro ja Timo Scheider sijoittuivat toiseksi. Molemmille tiimeille palkintosijat olivat historian ensimmäiset Extreme E -sarjassa.

Kristofferssonin ja Åhlin-Kottulinskyn porukka saavutti lopulta kolmannen sijan aikasakosta huolimatta.

Sainzin ulosajo näkyy alla olevalta twiitiltä.

https://twitter.com/jrg_tempo/status/1545095050425679874

Exreme E, kauden toinen osakilpailu, Sardinia:

1. Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc & Sara Price)
2. XITE Energy Racing (Timo Scheider & Tamara Molinaro)
3. Rosberg X Racing (Johan Kristoffersson & Mikaela Åhlin-Kottulinsky)
4. JBXE (Kevin Hansen & Hedda Hosås)
5. Team X44 (Sebastien Loeb & Cristina Gutierrez)

Edit 21.15. RXR-tiimi sai 30 sekunnin aikasakon ja tippui kisassa kolmanneksi. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat