Brittiläisellä WRC-kuskilla jälleen uusi kartturi – jo kolmas eri nuotinlukija tällä kaudella

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin WRC-tallin Gus Greensmith starttaa jälleen uuden kartanlukijan kanssa ensi viikolla ajettavaan Sardinian MM-ralliin. 

Greensmith ajoi kauden kaksi ensimmäistä rallia pitkäaikaisen aisaparinsa Elliot Edmondsonin kanssa, mutta Kroatian rallista lähtien vierellä on istunut kokenut Chris Patterson. Sardiniassa ensi viikolla rinnalla on puolestaan Stuart Loudon.

Taustalla ei ole kuitenkaan mitään draamaa, sillä Patterson joutuu olemaan vain Sardiniasta sivusta henkilökohtaisen syyn vuoksi.

– Chris ei voi osallistua ralliin henkilökohtaisista syistä, mutta olen ajanut Stuartin kanssa aiemminkin. Silloin saavutimme joitain pohja-aikoja luokassamme, joten uskon, että selviämme yhdessä Sardinian kisasta varsin hyvin, Greensmith sanoo.

Greensmith ja Loudon ajoivat yhdessä Saksan MM-rallissa vuonna 2018 WRC2-luokassa. 33-vuotias skotlantilainen on kuulunut myös Greensmithin etuautoryhmään asvalttiralleissa.

Portugalissa viime viikolla Greensmith oli välillä jopa pohja-aikavauhdissa, mutta tekniset ongelmat söivät eväät aivan huipputuloksesta. Portugalista 24-vuotiaalla britillä jäi kuitenkin käteen kelvollinen viides sija.

– Portugalissa näytimme jälleen, mihin voimme yltää. Toivon samanlaista suorittamista myös Sardiniasta. Vaikka se on ehkä vähän teknisempi kisa, on se kuitenkin hyvin lähellä Portugalin pätkiä. Aloitamme rallin samoilla säädöillä, Greensmith toteaa.

– Olemme olleet aiemmin hyvässä vauhdissa Sardiniassa ja meillä on Teemun kanssa hyvät lähtöpaikat. Aiemmin minulla ei ole paljoa ollut tuuria, mutta ehkä kolmas kerta toden sanoo.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin kooste. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat