Quantcast

Brittikuskit hakivat säätöjä Kroatian MM-ralliin, Toyota-tähdellä elintärkeä kisa edessä

Rallin MM-sarjan tiimit ovat testanneet alkuviikosta Kroatiassa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kroatian asvaltilla ajetaan MM-pisteistä reilun kahden viikon kuluttua. Toyotan rallitalli aloitti oman testirupeamansa tiistaina, kun ajovuorossa oli walesilaiskuski Elfyn Evans.

Evans pääsi testaamaan kuivissa olosuhteissa, mikä lienee keliolosuhde myös itse kisassa kuun lopussa. Viime vuonna Evans kurvaili Kroatian MM-rallissa toiseksi. Voittotaistelu ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella niukalla 0,6 sekunnin erolla tallikaveri Sebastien Ogieriin.

Walesilaisen alkukausi on ollut synkkä, sillä ajovirheet ovat pilanneet kisan sekä Monte Carlossa että Ruotsissa. Toki helmikuussa Ruotsin lumilla myös Evansin hybridijärjestelmään tuli vika, minkä myötä mies ei päässyt starttaamaan lisäpisteiden metsästykseen Power Stage -pätkällä. Evansilla on kasassa kahden rallin jälkeen vasta neljä pistettä, kun MM-sarjaa johtavalla tallikaveri Kalle Rovanperällä pisteitä on jo 46 kappaletta.

Sanomattakin on selvää, että Evansin on pakko saada Kroatiasta hyvä tulos, sillä kolmea ”nollakisaa” ei MM-taisto todennäköisesti kestä.

Katso alapuolelta Youtube-käyttäjä Autospotin komea video Evansin testipäivästä.

Hyundain rallitalli sai omat testinsä valmiiksi jo maanantaina, mutta M-Sport Ford on jatkanut testirupeamaansa Kroatiassa. Tiistaina Puma Rally1 -auton säätöjä haki kohdalleen brittikuski Gus Greensmith.

Toisin kuin Toyotalla ajava Evans, on Fordin brittikuljettaja Greensmith saanut kaudelleen jopa yllättävänkin positiivisen startin. Kahden viidennen sijan myötä Greensmith on MM-sarjassa komeasti neljäntenä.

Kautta aikain ensimmäisessä Kroatian MM-rallissa Greensmith oli viime vuonna seitsemäs. Eroa kisan voittaneeseen Ogieriin tuli liki neljä minuuttia.

Keskiviikkona Ford Pumaa testaa Adrien Fourmaux. Toyotalla testivuoron ottaa joko Kalle Rovanperä tai Esapekka Lappi.

Katso alta kooste helmikuun lopussa ajetusta Ruotsin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat