Quantcast

Brittikuski debytoi vihdoin WRC-kalustolla – suomalaisvalmentaja vaikuttaa taustalla

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittiläinen Gus Greensmith saa näyttöpaikan Fordin WRC-autolla tämän viikon Portugalin MM-rallissa. Greensmithin taustalla vaikuttaa suomalainen rallivalmentaja Kristian Sohlberg, joka on toiminut Greensmithin apuja jo muutaman vuoden ajan. 

Greensmith on kiertänyt MM-sarjan kisoja vuodesta 2015. Ensin hän ajoi etuvetoisella Fordilla kaksi vuotta ja sen jälkeen Fiesta R5:lla.

– Olen valmistautunut tähän hetkeen viimeiset kymmenen vuotta elämästäni. Tunnen, että olen valmis kiipeämään tälle vuorelle. Tässä ei ole kuitenkaan kyse vain minusta, sillä niin moni ihminen on tehnyt tätä projektia varten töitä, 22-vuotias Greensmith hehkuttaa tiedotteessa.

– Ei minulla ole muita tavoitteita kuin nauttia ajamisesta WRC-autolla. Kovin moni ei saa elämässään mahdollisuutta aja näillä autoilla, joten tapahtui mitä tahansa, niin minä lupaa ajaa hymy huulilla. Toivottavasti saamme jotain positiivista kuitenkin aikaiseksi.

M-Sport ajattaa Portugalissa pitkästä aikaa kolmea autoa, kun Greensmithin lisäksi Fiesta WRC:llä kaasuttelevat vakiokasvot Elfyn Evans ja Teemu Suninen.

– Gusille tilanne on hieman erilainen kuin muille, mutta nämä ovat jännittäviä hetkiä hänen urallaan. Olemme tiiminä ylpeitä, että voimme antaa jälleen yhdelle nuorelle kuljettajalle mahdollisuuden. Tiedän, että hän odottaa sitä innolla, tallipomo Richard Millener toteaa.

– On tärkeää, ettei hän laita liikaa paineita itselleen. Me kaikki tiedämme, miten vaikeaa on ottaa askel tälle tasolle.

Katso alta ennakkovideo Portugalin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265014″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat