Brittikuski asettanut Rovanperän tähtäimeensä – ”Kallesta on tullut mittatikku”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesilainen rallikuljettaja Osian Pryce yrittää haastaa Kalle Rovanperän ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Drive Dmack Cupin vuonna 2016 voittanut Pryce, 25, on painiskellut rahoituksen kanssa tällä kaudella, minkä vuoksi häntä ei ole nähty MM-sarjassa. Ensi kaudella brittipilotti aikoo osallistua neljään MM-osakilpailuun R5-luokituksen autolla.

– Meidän pitää asettaa Kalle tähtäimeen. Tällä hetkellä kaikki puhuvat hänestä ja kaikki tallit haluavat hänet kuljettajakseen, Pryce kertoi Motorsport News -lehdelle.

– Jos pystymme ohittamaan Kallen, se auttaisi meitä pääsemään takaisin (MM-sarjaan), Pryce jatkoi.

Prycen suunnitelmissa on startata Portugalin, Saksan, Walesin ja Espanjan MM-ralleihin. Walesilainen on aiemmin ajanut neljä MM-rallia R5-luokan menopelillä.

Tom (Cave) näytti tämän vuoden Walesin MM-rallissa, että on mahdollista päästä lähelle Kallea. Aiomme mennä neljään MM-ralliin, joista meillä on kokemusta, ja katsomme, mitä pystymme tekemään. Kalle on nuori kaveri, mutta hänellä on jo paljon kokemusta ja hän pääsee ajamaan paljon autolla. Hänestä on tullut mittatikku, ja sen vuoksi meidän pitää yrittää lyödä hänet, Pryce sanoi.

Viime viikonloppuna Pryce sai kunnian esitellä Orecan kehittämän R4-luokan paketin Rallye Ciudad de Granada -rallissa Espanjassa. Pryce ja kartanlukija Dale Furnissa ajoivat kolme pohja-aikaa ja sijoittuivat lopputuloksissa toiseksi Toyota Etios R4 -autolla.

Lue myös nämä