Brittikartturi sai pikakomennuksen Toyotan WRC-autoon – saanut tukea tallin suomalaispomoilta

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikartanlukija Keaton Williams toimii Toyotan japanilaiskuljettajan Takamoto Katsutan kartanlukijana Belgian MM-rallissa ensi viikolla.

Katsutan luottomies Daniel Barritt sai selkävamman edellisessä osakilpailussa Virossa. Barritt toipuu edelleen hypyn laskeutumisesta tulleesta tärskystä, joten Katsutan piti hakea itselleen sijaiskartturi Belgian Ypres-ralliin.

Katsutan rinnalle pestattiin pikakomennuksella 26-vuotias Williams, joka on aiemmin istunut japanilaiskuljettajan rinnalla Toyotan testeissä.

– Puhelimeni soi, ja minulta kysyttiin, että kävisikö tämä minulle. Sanoin tietenkin kyllä. En olisi voinut kieltäytyä, Williams kertaa MM-sarjan nettivisuilla.

– Se on tietenkin harmillista, että Dan on loukkaantunut, mutta loppujen lopuksi olen täällä tekemässä omaa työtäni.

Williams on toiminut viime vuodet irlantilaisen Josh McErleanin kartanlukijana, mutta nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa lukemaan MM-rallin nuotteja WRC-auton kyydissä.

– Olen suorittanut ”Takan” kanssa noin viisi testiä, joten minulla on käsitys siitä, mihin olen lähtenyt mukaan. Auton ulkopuolella hän on mukava tyyppi. Hän on todella rento, mikä tietyllä tavalla helpottaa työtäni.

Williams kehuu sitä, kuinka hänet on otettu Toyotalla vastaan.

– Toyotan väki on antanut paljon tukea. Kaikki ovat auttaneet, kuten Kaj (Toyotan urheilutoimenjohtaja Lindström) ja Jarmo (tapahtumajohtaja Lehtinen).

Lindströmillä ja Lehtisellä on paljon vinkkejä annettavanaan Williamsille, sillä Toyotan suomalaispomot ovat entisiä huippukarttureita.

Belgian Ypres-ralli on Williamsille entuudestaan tuttu, sillä hän osallistui kilpailuun McErleanin kanssa vuonna 2019 etuvetoisella Peugeot 208 R2 -autolla.

– Tämä kerta on varmasti erilainen kuin pienellä R2-autolla. Rallissa on viisi täysin samaa pätkää ja kisan malli on samanlainen sunnuntaita lukuun ottamatta, Keaton tietää.

Belgian MM-ralli on ohjelmassa 13.-15. elokuuta.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat