Britannian MM-rallin kohtalosta väännetään yhä – missä perinteikäs kisa ajetaan jatkossa?

Jari-Matti Latvala Walesin MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Britannian MM-ralli on varmuudella mukana ensi vuoden MM-sarjan kalenterissa. Mutta ajetaanko kilpailu silloinkin Walesissa? Siitä ei ole vielä täyttä varmuutta, kertoo pohjoisirlantilainen Belfast Telegraph -lehti.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan julkistavan lähipäivinä ensi vuoden MM-kalenterin. Lehden mukaan FIA:n listalla Britannian rallin kohdalla saattaa lukea vain ”Rally GB” ilman tarkennusta kisapaikasta.

Britannian MM-osakilpailun tulevaisuudesta on käyty keskusteluja viime kuukausien aikana. Aiemmin on huhuttu, että ralli saattaisi siirtyä Walesista Irlanninmeren toiselle puolelle Pohjois-Irlantiin. Belfast Telegraph kertoo, Britannian moottoriurheiluliitto, rallin MM-sarjan promoottori ja Pohjois-Irlannin hallituksen edustajat neuvottelevat yhä asiasta, mutta lopullista päätöstä ei ole tehty.

Britannian osakilpailu on ajettu Walesissa vuodesta 2000. Britannian moottoriurheiluliiton puheenjohtaja David Richards haluaisi, että rallia ajettaisiin seuraavina vuosina eri puolilla saarivaltiota – ensi vuonna Pohjois-Irlannissa, Skotlannissa 2021, Englannissa 2022 ja Walesissa 2023.

Myös MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Oliver Ciesla on myöntänyt, että kilpailun kierrättäminen olisi mielenkiintoinen vaihtoehto.

– Onko siirtyminen Pohjois-Irlantiin avain Britannian rallin tulevaisuudelle? Sanoisin, että on, Ciesla arvioi toukokuussa.

– Pohjois-Irlanti on kiinnostunut WRC:stä. Se ei välttämättä ole pitkäaikainen suunnitelma, mutta olisi virkistävää vaihtelua olla siellä tovi tai ainakin kerran. Ehkä ralli voisi siirtyä paikasta toiseen – tätä ideaa on pohdittu viime aikoina ja se on mielestämme erittäin houkutteleva.

Pohjois-Irlanti ei ole koskaan virallisesti isännöinyt MM-rallia, mutta vuosien 2007 ja 2009 Irlannin MM-ralleissa ajettiin erikoiskokeita myös Pohjois-Irlannin puolella.

Tämän vuoden Britannian MM-osakilpailu ajetaan lokakuun alussa. Rallin keskuspaikkana toimii Llandudnon kaupunki Pohjois-Walesissa.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Saksassa. Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja