Quantcast

Belgialaistähden raju ulosajo testeissä aiheutti valtavan haasteen WRC-tiimille

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai testasi uutta ralliautoaan talvisissa olosuhteissa marraskuun lopussa. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli sai jobin postia viikonloppuna, kun tiimin belgialaistähti Thierry Neuville täräytti rajusti ulos uuden i20 N Rally1 -auton testeissä Ranskassa lauantaina. 

Neuvillen testit peruttiin jo kertaalleen viime viikolla liian talvisten olosuhteiden vuoksi, mutta talli etsi nopeasti parempikuntoisen asvalttitien. Homma päättyi kuitenkin rotkon pohjalle ja kosken pauhuihin. Neuville selvisi tilanteesta pienin kolhuin, mutta ilmeisesti kartturi Martijn Wydaeghen solisluu murtui rytäkässä.

Lue lisää: Rallitähden testionnettomuudesta dramaattista kuvamateriaalia – auto syöksyi alas jyrkkää rinnettä koskeen

Tärsky oli raju, mutta uusien hybridikilpureiden turvakehikko osoitti toimivuutensa. Hyundain rallitallin kannalta ulosajo oli kuitenkin erittäin ikävä, sillä tiimi on muutenkin jo jäljessä kilpailijoitaan Toyotaa ja M-Sport Fordia uuden auton kehitystyössä.

– Jo ennestään aikataulu oli tiukka, ja tekin olette siitä Andrean (tallipomo Adamo) kanssa. Nyt edessä on entistä pidempiä päiviä ja öitä. Se oli erittäin iso ulosajo Thierryltä, sisäpiirin lähde kertoo Dirtfish-sivustolla.

Hyundai sai vasta viime viikolla valmiiksi varsinaisen ensi kauden Rally1-autonsa. Varmaa ei ole, missä vaiheessa muiden ensi vuoden kilpa-autojen rakennusprojektit ovat. Kiire on kova, sillä uusi kausi starttaa Monte Carlosta jo reilun kuukauden kuluttua. Pahimmillaan Neuvillen ulosajo karsii lisää testejä korealaisvalmistajalta.

Ainakin Dirtfishin lähteiden mukaan Neuvillen tuhoama kori oli ainoa, joka tässä vaiheessa on Hyundailla valmiina testiajoja varten. Hyundain Alzenaun tehtaalla paiskitaan varmasti töitä ympäri vuorokauden, mutta tiedossa ei ole, saadaanko seuraava auto testipätkille muutaman päivän kuluessa vai meneekö hommassa kauemmin.

M-Sportin Puma Rally1 ja Toyotan GR Yaris Rally1 ovat Hyundaista poiketen jo lähellä viimeisiä luokitteluja. Neuvillen ulosajon myötä Hyundain homma ei ainakaan lähiviikkojen osalta helpotu. Voidaankin hyvin todeta, että tehtaan väellä joulu on peruttu.

Uusi MM-sarjan aikakausi Rally1-hybridiautoilla käynnistyy legendaarisella Monte Carlon rallilla 20.-23. tammikuuta. Kaikilla tiimeillä on edessään myös tärkeät kisaa edeltävät testit lähempänä varsinaista tapahtumaa.

Katso alapuolelta kauden 2021 ratkaisuhetket Monzassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat