Quantcast

Autourheilun maajoukkueet valittu – mukana muun muassa Jari Huttunen ja Henri Hokkala

Jari Huttunen
Jari Huttunen on mukana B-maajoukkueessa. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosittain uusia nuoria autourheilun kansainväliselle tasolle nostava AKK:n valmennusryhmä on nyt nimeltään Flying Finn Academy. Historiansa ensimmäiselle toimikaudelle sen sisältämiin maajoukkueisiin on valittu 15 urheilijaa ja haastajaryhmään 19 urheilijaa.

Muun muassa Esapekka Lapin ja Valtteri Bottaksen valmentamisesta aikanaan vastanneen AKK:n valmennusryhmän kokoonpano koostuu jatkossa kolmesta tasosta: A-maajoukkueesta, B-maajoukkueesta ja Rookies-haastajaryhmästä.

Valmennuksen valintaprosessissa toteutettiin ensimmäistä kertaa kahden kuukauden mittainen try out -jakso, jonka aikana kerättiin tietoa nuorten kuljettajien fyysisestä ja henkisestä tasosta.

– Saimme tästä try-out -jaksosta paljon dataa kuljettajien tahtotilasta ja kuntotasosta. Kokemukset tästä olivat erittäin positiivisia ja tulemme käyttämään tätä menetelmää myös ensi syksyn valintatilanteissa, pohjustaa AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

Ralliautoilijoista A-maajoukkueeseen ei valittu ketään, mutta rallicrossin puolelta ryhmään nimettiin Sami-Matti Trogen.

– A-maajoukkueen urheilijoista kaikki ovat tekemässä läpimurtoa kansainvälisen tason kärkeen lajeissaan. A-maajoukkueen urheilijoiden valmennusarki on yksilöidysti räätälöity kunkin urheilijan oman kilpailu- ja muun ohjelman mukaan. Valmennus suunnitellaan mahdollisimman hyvin heidän urakehitystään varten, Nikkola kertoo.

B-maajoukkueessa rallitaitureista ovat Aleksi RöyhkiöHenri Hokkala ja Jari Huttunen. Rallicross radoilla menestystä jahtaavat Jesse Kallio, Rasmus Tuominen sekä Luka Nurmi.

– B-maajoukkueen urheilijat kilpailevat jo kansainvälisellä tasolla tai ovat SM-tason kärkikuljettajia, jotka parin vuoden aikana mahdollisesti nousevat A-maajoukkueeseen. Haastajaryhmäläiset ovat erityisen mielenkiintoisessa asemassa – on urheilijasta itsestään kiinni, miten asiat järjestyvät, Nikkola sanoo.

Flying Finn Academyn uudeksi osaksi muodostetaan Rookies-nimeä kantava haastajaryhmä, johon rallilupauksista valittiin kuusi nimeä.

Autourheilun nuorisomaajoukkueet kaudelle 2019 (ralli&rallicross):

A-MAAJOUKKUE:

Trogen Sami-Matti s.2002, Lohja, rallicross

B-MAAJOUKKUE:

Hokkala Henri s.1994, Jyväskylä, ralli
Huttunen Jari s.1994, Kiuruvesi, ralli
Röyhkiö Aleksi s.2000, Ylöjärvi, ralli
Kallio Jesse s.1999, Kellokoski, rallicross
Nurmi Luka s.2004, Tampere, rallicross/rata/ralli
Tuominen Rasmus s.2000, Jämsä, rallicross

ROOKIES:

Herranen Toni s.2003, Jääli, karting/ralli
Saarinen Konsta s.2004, Orivesi, crosskart/ralli
Kauppi Roni s.2000, Ii, ralli
Koski-Lammi Juho s.1999, Jalasjärvi, ralli
Pajari Sami s.2001, Lahti, ralli
Timo Laine s.1987, ralli (kartanlukija)

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat