Autosport: Sebastien Ogier ajaa syyskuussa DTM-sarjassa

Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan viisinkertainen mestari Sebastien Ogier ajaa vielä tänä syksynä kilpaa rata-autoilun DTM-sarjassa, väittää Autosport-lehti verkkosivuillaan. Lehden mukaan ranskalaistähti ajaa syyskuussa Red Bull Ringillä Mercedeksen tiimissä. 

Mercedes on jo aiemmin vihjannut, että se voi käyttää hyväkseen uusia sääntöjä, joiden mukaan DTM:n autovalmistajat voivat kuuden vakituisen autonsa lisäksi ajattaa yhtä vierailevaa tähteä. Tästä saatiin Audin toimesta ensikosketus jo Hockenheimin kilpailuissa, kun Mattias Ekström ajoi jäähyväiskisansa. Alex Zanardi nähdään puolestaan BMW:n puikoissa ensi kuun Misanon kisassa.

 

Ogier ajaa edelleen täysipäiväisesti rallin MM-sarjassa, mutta ilmeisesti polte on kova myös ratapuolelle. DTM-visiitti on helppo järjestää, sillä ranskalaisen pääsponsori on nimen omaan Red Bull, jonka stadionilla syyskun kisa ajetaan. Ogierin menopeli on Mercedes-AMG C63 DTM. Vastaavalla autolla Ogier ajoi perjantaina Itävallassa muutaman kierroksen, ja kartanlukijan penkillä istui vaimo Andrea.

Ranskalaistähti on ajanut DTM-autoa myös vuonna 2013, kun hän istui Audi R5 DTM:n puikoissa. Lisäksi hän on tehnyt kaksi visiittiä Porsche Supercupiin ja  muutaman esiintymisen sekä Ranskan että Saksan GT-sarjoihin. Viime vuonna Ogier testasi Red Bullin vuoden 2011 F1-autoa.

Rallin parissa Ogier nähtiin Suomessa keskiviikkona ja torstaina, kun hän testasi Jyväskylän MM-rallia varten. Jyskälässä ajetaan heinäkuun 26. – 29. päivä.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat