Autosport: Kris Meeken WRC-ura päättymässä, Lappi lähellä uutta sopimusta

Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Kris Meeken ura rallimaailman huipulla saattaa olla ohi, uutisoi Autosport-lehti nettisivuillaan.

Pohjoisirlantilainen Meeke, 40, ajoi viime kauden Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan WRC-tiimissä. Meeke jäi Jari-Matti Latvalan tavoin ilman sopimusta ensi kaudeksi, kun Toyota päätti pestata Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän ensi kauden kuljettajikseen.

Autosportin mukaan Meeke saattaa lähiaikoina ilmoittaa MM-uransa päättymisestä. Lehden lähteiden mukaan Meeke voisi saada testitöitä Toyotalta, mutta kuljettaja haluaisi sopimukseen sisältyvän myös muutamia MM-osakilpailuja Yaris WRC -autolla.

Toyota julkisti ensi kauden kuskinsa viime viikolla. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Meeke on voittanut urallaan viisi MM-osakilpailua. Vuonna 2016 hän oli ykkönen Suomen sorateillä. Hän on startannut yhteensä 104 MM-ralliin muun muassa Minin, Citroenin ja Toyotan WRC-autoilla.

Rallin MM-sarjan tiimeistä M-Sport Ford ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajiaan. Teemu Sunisen uskotaan saavan jatkosopimuksen brittitiimiltä. Autosportin mukaan Esapekka Lappi on suosikki toiseen Ford-kuskin paikkaan.

Lapilta lähti työpaikka alta marraskuussa, kun Citroen ilmoitti vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. Lapilla oli Citroenin kanssa sopimus kaudesta 2020.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja