Quantcast

Autoglym-rallissa jälleen kova kattaus – Veiby ja Nikara mukana

Jarkko Nikara ja kartturi Sayaka Adachi vauhdissa. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin testikisana perinteisesti toimiva Autoglym-ralli ajetaan jälleen tulevana viikonloppuna Sastamalassa. Rallin huoltoparkkina ja keskuspaikkana toimii Häijään Neste.

Edellisinä vuosina Autoglym on kerännyt lähtöviivalle jopa WRC-kuskeja, mutta aivan ykköskorin nimiä ei tällä kertaa ole mukana. Samaan aikaan Virossa ajettava Rally Estonia nimittäin kamppailee suomalaisten kanssa huippunimistä.

R5-luokassa tulee kuitenkin kova kapina voitosta. Mukana ovat mm. Norjan Ole-Christian Veiby sekä suomalaiset tähdet Jarkko Nikara ja Emil Lindholm. Pohjoismaalaisille kuskeille oman haasteensa tarjoavat Tommi Mäkinen Racinin japanilaiskuljettajat Hiroki Arai sekä Takamoto Katsuta. Kaikki kyseiset pilotit nähdään mukana myös Jyskälän sorateillä kuun lopussa.

– Autoglym Rallin nopeat ja vaativat tiet auttavat löytämään oikean fiiliksen Suomen MM-osakilpailua, Neste Rallia varten. Suomen soratiet ovat ainutlaatuiset, joten huolellinen valmistautuminen on tärkeää. Tämä testikilpailu tarjoaa vauhtia, hyppyjä ja kaiken sen, jota tarvitsen ennen tulevaa MM-rallia, Veiby toteaa Moottoriurheilu.tv-sivustolla.

Myös pienemmissä luokissa Suomen MM-ralliin osallistuvat kuskit hakevat tuntumaa maamme sorateistä. Mukana ovat esimerkiksi Ruotsin Dennis Rådström, Ranskan Jean-Baptiste Franceschi sekä Italian Enrico Oldrati.

Edellä mainittujen kuljettajien lisäksi mukana on iso nippu kovia rattimiehiä. Yhteensä Autoglym-rallissa on viivalla 96 autokuntaa.

Autoglym-ralli alkaa virallisilla avajaisilla torstai-iltana. Perjantai-iltana ajetaan yksi erikoiskoe ja rallin pääpäivänä lauantaina kuusi pikataipaletta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat