Australian MM-rallin kohtalosta lisätietoa

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Australian MM-rallin reittiä joudutaan varmuudella typistämään Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa tuhoja tekevien metsä- ja maastopalojen vuoksi.

Kuten uutisoimme lauantaina, koko kilpailu on vaarassa jäädä ajamatta palojen vuoksi. Järjestäjät ilmoittivat jo lauantaina, että MM-rallin yhteyteen kaavailtu kansallinen kilpailu on peruttu.

Lue myös: Australian MM-ralli vaarassa peruuntua kokonaan – ”Tuskin kukaan tietää, missä voidaan ajaa”

Sunnuntaina ralliorganisaatio lähetti uuden tiedotteen tilanteesta. Järjestäjien mukaan MM-ralli pyritään viemään läpi, mutta huomattavasti lyhennetyllä reitillä.

Sunnuntaina tuli myös tieto siitä, että rallin nuotitusjakso typistyy kahdesta päivästä yhteen päivään. Tiistain nuotitusjakso on peruttu, joten autokunnat pääsevät tutustumaan reittiin vain keskiviikkona.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tuoreimpien ennusteiden mukaan metsäpalojen odotetaan yltyvän entisestään alkuviikolla. Viranomaiset ovat kehottaneet paikallisia lähtemään pois alueilta, joille on annettu luokitukseltaan katastrofaalinen varoitus paloista.

Kauden päättävän Australian MM-rallin järjestäjät tiedottavat kilpailuun tehtävistä muutoksista, kunhan tilanteesta tiedetään enemmän. Ralliorganisaatio tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

Toyotan Ott Tänak on jo varmistanut kuljettajien maailmanmestaruuden, mutta Hyundai ja Toyota taistelevat yhä valmistajien mestaruudesta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja