Quantcast

Audilla tuskainen etappi Dakarissa: kisan ikonin ralli jäi kesken, Sainzin jatko vaakalaudalla

Stephane "Mr. Dakar" Peterhanselin Dakar-ralli jäi kesken kuudennella etapilla perjantaina.
Stephane Peterhansel
Stephane Peterhansel. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peterhansel kaatoi kilpurinsa juuri ennen viidettä väliaikapistettä eli noin 350 kilometrin jälkeen. Ranskalaisen kartanlukija Edouard Boulanger loukkasi selkänsä rytäkässä ja hänet kiidätettiin läheiseen Buraydahin sairaalaan. Peterhansel on urallaan voittanut Dakar-rallin huimat 14 kertaa.

Audi-kuskin kisa jää kokonaan kesken kartanlukijan loukkaantumisen takia. Myös toinen Audi-konkari Carlos Sainz kaatoi autonsa samassa paikassa kuin Peterhansel. Sainz kärkkyi kokonaistilanteessa ennen perjantain etappia neljäntenä, mutta ulosajo pilasi haaveet palkintosijoista. Vielä ei ole varmaa, pystyykö Sainz jatkamaan kisaan. Myös espanjalaisen kartturi Lucas Cruz koki kovia tärskyssä.

Kokonaistilanteessa kärjessä jatkaa Toyotan Nasser Al-Attiyah, jonka ero toisena olevaan Henk Lateganiin on jo yli tunti. Ennen perjantain etappia toisena ollut saudikuski Yazeed Al-Rajhi jäi etapille perjantaina, joten mies tippui kauas kärjestä.

Kolmannella sijalla kisassa on yllättäjä Lucas Moraes ennen Giniel de Villiersia ja Mattias Ekströmiä. Monenlaisia ongelmia heti kisan alusta saakka kokenut Sebastien Loeb on noussut jo kuudenneksi.

Dakar-rallin lauantain ja sunnuntain etappeja on muokattu rajujen vesisateiden vuoksi. Kisan ensimmäinen ja ainoa lepopäivä on vuorossa maanantaina. Ralli päättyy ensi viikon sunnuntaina 15. tammikuuta.

Katso alapuolelta muutama tyylinäyte torstain viidenneltä etapilta.

Dakar-rallin kokonaistilanne 6/14 etapin jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 24.00.48
 2. Henk Lategan     Toyota +1.06.50
 3. Lucas Moraes     Toyota +1.13.19
 4. Giniel de Villiers  Toyota +1.44.38
 5. Mattias Ekström   Audi  +1.46.55
 6. Sebastien Loeb    BRX   +1.57.10
 7. Romain Dumas     Toyota +2.13.07
 8. Martin Prokop    Ford  +2.13.30
 9. Brian Baragwanath  Century +2.20.33
10. Wei Han       SMG   +2.49.27


 

Lue myös nämä

 • Uusimmat