Quantcast

Audi ei ujostele Dakar-debyytissään – kaappasi todelliset legendat riveihinsä

Audi Dakar
Stéphane Peterhansel, Mattias Ekström ja Carlos Sainz. Kuva: Audi Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksalainen autonvalmistaja Audi tulee mukaan Dakar-ralliin ensi vuonna, eikä se lähde mukaan pelkästään osallistumaan. 

Maanantaina Audi julkaisi kuljettajakokoonpanonsa vuoden 2022 klassikkokisaan. Audin riveissä kestävyyskisaan osallistuvat Stephane ”Mr. Dakar” Peterhansel, Carlos Sainz sekä Mattias Ekström.

Audin Dakar-projektia pyörittää Sven Quandt’s Q Motorsport -tiimi, jolla on autotehtaan täysi tuki apunaan. Sekä Sainz että tämän vuoden voittaja Peterhansel omaavat vahvan taustan Quandt-tiimistä, sillä yhtiö on pyörittänyt ja pyörittää edelleen myös Minin Dakar-ohjelmaa.

Peterhansel on kautta aikain eniten Dakar-voittoja napsinut kuski, sillä ranskalaisella on autojen ja moottoripyörien luokista yhteensä 14 ykköstilaa. Sainz puolestaan on juhlinut Dakarin voittoa kolme kertaa, joista tuorein tuli vuonna 2020. Ruotsalainen Ekström on kestävyysralleissa vielä varsin noviisi, mutta miehellä on vyöllään sekä rallicrossin MM-titteli että DTM-sarjan voitto.

– Ei ole yhtään liioittelua puhua dream teamista. Stephane on Dakarin kautta aikain menestynein kuljettaja ja Carlos taas moninkertainen Dakar-voittaja sekä rallin maailmanmestari. Mattiaksella on jo ennestään monta menestyksen hetkeä Audin ratissa, Audi Sportin päällikkö Julius Seebach sanoo.

– Ekström on yksi maailman monipuolisimmista kuskeista. Kaikki he tuovat tiimiimme paljon nopeutta, mutta myös valtavan määrän ammattitaitoa ja motivaatio tallillemme. Sama pätee myös heidän kartanlukijoihinsa, joilla on tärkeä rooli Dakarissa, Seebach jatkaa.

Sainzin kartturina Audilla toimii jälleen Lucas Cruz, Peterhanselin vierellä jatkaa Eduoard Boulanger ja Ekströmin aisaparina toimii Emil Bergkvist.

Audi Dakar
Audilla on kova tiimi ensi vuoden Dakar-rallissa. Kuva: Audi Sport

 

– Dakar-ralli tulee ehdottomasti olemaan yksi urani mielenkiintoisimmista seikkailuista. On hienoa päästä tähän projektiin tiimillä, jonka kanssa olen nauttinut suurta menestystä aiemmin, Ekström iloitsee.

– Vaikka täytän tänä vuonna 43 vuotta, tuntuu, että olen ihan juniori Carlosiin ja Stephaneen verrattuna. Tässä lajissa tarvitaan paljon kokemusta eri osa-alueilla. Minulla on yhä paljon opittavaa, mutta odotan haastetta innolla.

Katso alapuolelta näyte tämän vuoden Dakar-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,363373″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat