Asunmaa voittojahtiin SM-rallissa – ”Voi olla, että joutuu aura-auton rooliin”

Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen / RPF

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Teemu Asunmaa starttaa kisan SM1-luokan pistekakkosena.

Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo sijoittuivat kauden avanneessa Arctic Lapland -rallissa, eli tutummin Tunturirallissa, toiseksi Emil Lindholmin jälkeen. Kouvolassa Asunmaa lähtee tavoittelemaan pykälää parempaa tulosta.

– Voitosta tietysti lähdetään ajamaan. Ehjä ja hyvä kilpailu, niin eiköhän sillä aika korkealla olla, Asunmaa ennakoi.

Lindholm ei ole mukana Kouvolassa, sillä hän kilpailee samaan aikaan Ruotsin MM-rallissa. Tämän vuoksi Asunmaa ja Salo ovat ensimmäisenä autokuntana reitillä.

– Voi olla, että joutuu aura-auton rooliin, mutta voi myös olla, että siinä on ihan hyväkin ajaa. Paljon vaikuttaa se, onko irtolunta vai ei, tai onko sohjoa vai ei. Vaikea sanoa vielä mitään tässä vaiheessa, sen näkee vasta sitten kilpailupäivän aamuna.

Rallin kärkitaistelusta Asunmaa povaa tiukkaa sekuntikamppailua.

– (Juha) Salo, (Henrik) Pietarinen ja (Kristian) Kiviniemi menevät kovaa ja (Jari) Ketomaa, jos laitteet kestää. Ketomaa ja Salo ovat varmasti ajaneet kaikki Kouvolan pätkät molempiin suuntiin moneen kertaan ja varsinkin talvella. Aikoinaan siellä ajettiin talvella enemmän, Asunmaa muistuttaa.

Kaksipäiväinen Kouvolan SM-ralli polkaistaan käyntiin kahden erikoiskokeen voimin perjantaina ja maaliin saavutaan lauantaina iltapäivällä. Seitsemälle erikoiskokeelle kertyy yhteispituutta hieman alle 111 kilometriä.

Kouvolan SM-rallin aikataulu:

Perjantai 15.2.

19.04 EK1: Kouvolan ravirata (1,7 km)
19.41 EK2: Teuroinen (14,7 km)

Lauantai 16.2.

10.44 EK3: Kannuskoski (26,1 km)
11.25 EK4: Laari (11,9 km)
12.04 EK5: Hämäläinen (13,3 km)
14.18 EK6: Rämälä (14,9 km)
14.42 EK7: Viuhkola (28,3 km)
Jaa uutinen