Asunmaa täysin omaa luokkaansa SM-rallissa, Jari-Matti Latvalan kisa päättyi keskeytykseen

Teemu Asunmaa on voittanut Pohjanmaan SM-rallin.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykköstila oli alavutelaiselle jo uran kuudes miehen kotikisassa. SM-sarjassa voitto oli Asunmaalle toinen perättäinen, sillä mies juhli voittoa myös toukokuussa Turussa.

– Nyt on ollut hyvä rytmi päällä ja hyvää tekemistä. Kaksi viimeistä pätkää ajettiin vain fiksusti läpi, eikä haluttu rikkoa renkaita tai muuta. Taisi olla 13 pohja-aikaa putkeen, mutta ei pidä myöskään olla hölmö. Seuraavaksi ajetaan Viron EM-ralli ja sitten Suomen ralli siihen päälle, Asunmaa kertoi.

Kakkostilalle Seinäjoen ympäristössä ajettavassa rallissa ylsi SM-sarjaa johtava Roope Korhonen. Asunmaa ajoi seitsemälle ensimmäiselle pätkälle pohjat, mutta varmisteli kaksi viimeistä. Eroa Korhoseen jäi lopulta reilut kahdeksan sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Benjamin Korhola jäi Korhosesta 16,3 sekuntia.

– Totta kai pitää onnistua myös loppukaudesta. Oli toki tiedossa, että tämä on Teemun kotikisa ja hän haluaa varmasti voittaa. Tämä oli meille torjuntavoitto aura-autona, eikä ollut helpot lähtökohdat Turun jälkeen. Saatiin vähän vauhtia nostettua, mutta Teemun kyytiin ei kannattanut yrittää, Korhonen totesi viitaten edellisen SM-rallin ulosajoonsa.

– Täytyy olla ihan tyytyväinen Turun jälkeen. Nyt pysyttiin ainakin koko ajan pyörillään. Vauhdillisesti olen ihan tyytyväinen. Pystyimme ajamaan pitkään Roopen kanssa tasa-aikoja, mutta Teemun kyytiin ei toki ollut asiaa. Vähän sai Roope lopussa kiristettyä ja siihen ei osattu vastata, Korhola puolestaan sanaili.

Neljänneksi kisassa ajoi Anssi Rytkönen, joka jäi kärjestä puolitoista minuuttia. Ruotsalainen Jari Liiten oli rallin viides jääden Rytkösestä vain vajaat neljä sekuntia. Tommi Jylhä oli kokonaiskisan kuudes ennen Jooa Iivaria.

Henri Hokkala varmisti SM2-luokan mestaruuden voittamalla luokkansa jo viidettä kertaa putkeen. Yleiskilpailussa Hokkala oli kahdeksas.

Toyotan tallipomona toimiva Jari-Matti Latvala oli historic-luokan Toyota Celicallaan yleiskilpailussa kuudentena ennen viimeistä ajolenkkiä Kartturina miehelle kotiseudulla toimi Esapekka Lapin rinnalta normaalisti tunnettu Janne Ferm. Latvalan ja Fermin kisa päättyi kuitenkin keskeytykseen päivähuollon jälkeen sähkövian takia.

Rallin SM-sarja jatkuu Lahdessa elokuussa.

Pohjanmaan SM-rallin lopputulokset:

SijaKuskiTalliAika
1.Teemu AsunmaaSkoda1.02.20,1
2.Roope Korhonen Toyota+8,4
3.Benjamin Korhola Hyundai+24,7
4.Anssi RytkönenSkoda+1.31,9
5.Jari LiitenSkoda+1.35,7
6.Tommi JylhäSkoda+2.28,0
7.Jooa IivariSkoda+2.37,3
8.Henri HokkalaFord+2.42,4
9.Arttu LähdeniemiMitsu+3.16,0
10.Taylor GillFord+3.16,1
11. Mikko EskelinenSkoda+3.19,0

Lue myös nämä

  • Uusimmat