Asunmaa otti komennon SM-rallissa, Jari-Matti Latvala hyvässä vauhdissa vanhalla sotaratsulla – ”Ei pysty tällä autolla vastaamaan”

Skodaa käskyttävä Teemu Asunmaa aloitti Pohjanmaan SM-rallin oletetun vahvasti.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotiseuduillaan ajava alavutelainen johtaa Pohjanmaan SM-rallia 3,9 sekuntia erolla ennen sarjan kärkimiestä Roope Korhosta. Asunmaa kehui ensimmäisenä autona reitillä olleen Korhosen suoritusta.

– Roope ajoi hyvin, sillä mutaa ja irtosoraa oli tiellä. Varmasti kärsi niistä muutamissa paikoissa. Sai kyllä laittaa kulmaan, että auto kääntyi. Oli haasteellinen pätkä, mutta tällaisia ne pitäisi olla, Asunmaa sanoi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Alku oli ihan jees, mutta loppuosalla oli mutaa ja vesilammikoita. Ei ollut oikein täyttä luottoa, Korhonen puolestaan kertoi.

Kolmannella sijalla kisassa on Benjamin Korhola. Hyundai-kuski on jäänyt kärjestä niukat kuusi sekuntia.

– Oli haastava pätkä. Alkuun oli tosi hyvä pito, mutta sitten ei pysähtynyt millään. Tuli vähän turhia sivuluisujakin sen takia. Hyvä, jos ei liikaa hävitty, Korhola kertoi.

Neljännellä tilalla rallissa on Niclas Grönholm, jonka ero kärkeen on jo 16,4 sekuntia. Anssi Rytkönen on viidentenä ennen ruotsalaisvieras Jari Liitenia.

Toyotan WRC-tallin päällikkönä tätä nykyä toimiva Jari-Matti Latvala aloitti mainiosati historic-luokan Toyota Celicallaan. Latvala on rallin yleiskilpailussa seitsemäntenä. Eroa kärkeen on tullut 29,3 sekuntia kolmen pätkän jälkeen.

Varsinkin perjantai-illan viimeinen pätkä oli vaikea vanhalle Toyotalle.

– Nyt oli liian paljon risteyksiä. Ei pysty tällä autolla pojille vastaamaan. Tosi liukasta oli ja karmea kontrasti oli edelliseen pätkään verrattuna, Latvala totesi.

Pohjanmaan SM-ralli jatkuu lauantaina, kun ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.

Pohjanmaan SM-ralli, tilanne EK3/9 jälkeen:

SijaKuskiTalliAika
1.Teemu AsunmaaSkoda14.09,5
2.Roope Korhonen Toyota+3,9
3.Benjamin KorholaHyundai+6,0
4.Niclas Grönholm Skoda+16,4
5.Anssi RytkönenSkoda+16,6
6.Jari LiitenSkoda+21,8
7.Jari-Matti LatvalaToyota+29,3
8.Tommi JylhäSkoda+34,3
9.Henri HokkalaFord+37,3
10. Jooa IivariSkoda+40,3

Lue myös nämä