Asunmaa myönsi tosiasiat: ”Mestaruuteen ei mahdollisuuksia ilman muiden keskeytyksiä”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki

SM1-luokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa jäi ilman palkintoa lauantaina ajetussa Kouvolan SM-rallissa. Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sijoittuivat neljänneksi SM-sarjan kesäkauden avanneessa kilpailussa.

Asunmaa on ajanut SM1-luokassa kaikkiaan 11 osakilpailua, ja nyt hän jäi vasta toista kertaa kolmen kärjen ulkopuolelle päästessään maaliin. Kahdesta edellisestä SM-rallista, Mikkelistä ja Joensuusta, tuli molemmista toinen sija. Kouvolassa kolmas sija jäi lopulta 5,2 sekunnin päähän.

– Aika huono kilpailu meiltä, ei voi tyytyväinen olla, pettynyt Asunmaa totesi.

Asunmaa on usein tehnyt onnistuneita hyökkäyksiä vielä viimeisillä erikoiskokeilla, mutta Kouvolassa alavutelainen ei sellaista miettinyt.

– Lähdin vain ajamaan omaa ajoa, että jos tulee, niin sitten tulee. Pistetilanne on kuitenkin sellainen, että ei ole mitään mahdollisuuksia mestaruuteen, jos muut eivät keskeytä, Asunmaa myönsi tosiasiat.

Asunmaa on tällä kaudella ollut käytännössä kaikissa neljässä SM-rallissa kuumimman kärjen vauhdissa iltapäivän erikoiskokeilla, kun taas aamupäivän erikoiskokeilla ero kärkeen on kasvanut liian suureksi. Kouvolassa rallin voittanut Eerik Pietarinen oli kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella yli 20 sekuntia Asunmaata nopeampi, mutta iltapäivällä kaksikko ajoi huomattavasti tasaisempia aikoja.

– En tiedä, mikä siinä on. Pitäisi vain rohkeammin ajaa, yritän ehkä ajaa liian siististi. Pitäisi ajaa rouheammin, siitä se rytmi sitten lähtisi, Asunmaa pohti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 16. kesäkuuta Pohjanmaa-rallin merkeissä, joka tekee paluun SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen.