Asunmaa haki fiilistä kuorma-auton kopista – ” Hiljaa yksinään siellä olin ja mietin syntyjä syviä”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa on yksi Tunturirallin voittajasuosikeista. Kuva: Taneli Niinimäki.

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa sijoittui Joensuun SM-rallissa lauantaina yleiskilpailussa ja SM1-luokassa toiseksi. Myös edellisessä SM-rallissa Mikkelissä kaksi viikkoa sitten Asunmaan sijoitus oli toinen.

Kahden peräkkäisen kakkossijan myötä Teemu Asunmaa nousi SM1-luokan pisteissä kolmanneksi. Joensuun SM-ralli oli siinä mielessä kuin toisinto Mikkelin tapahtumista, että näissä molemmissa kilpailuissa Asunmaan päivän ensimmäinen puolisko ei kuljettajan näkemyksen mukaan sujunut halutulla tavalla, kun taas huoltotauon jälkeeen vauhti olikin sitten taas sitä luokkaa, että kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle syntyneet pohja-ajat nostivat alavutelaisen toiselle sijalle.

– Kaksijakoinen päivä ja kyllä, ihan sama tilanne kuin Mikkelissä, aamulla ei vaan lähtenyt. Ei nyt ihan huonosti mennyt, mutta liian varovaisesti tultiin ja koitin ajaa liian siististi, Asunmaa kertasi kilpailupäivän kulkua.

Kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi sijoitukset kolme, neljä ja kaksi. Huoltotauolle saavuttaessa ero kärkeen oli 17,6 sekuntia ja sijoitus tässä kohtaa kilpailua kolmas.

Huoltotauon jälkeen ajettu Oskolan erikoiskoe oli koko rallin pisin, reilut 36 kilometriä, ja Asunmaa avasi iltapäivän lenkin toiseksi nopeimmalla ajalla. Nousun kruunasi kaksi peräkkäistä pohja-aikaa kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Lopulta eroa voittoon ajaneeseen Eerik Pietariseen jäi 10,7 sekuntia, kun taas kolmannen sijan napannut Nikolai Grjazin hävisi Asunmaalle 14 sekuntia.

– Huoltotauon jälkeen se lähti vähän paremmin menemään ja loppupäivä oli ihan ok. Mitään ihmeempää ei muutettu, jarrutukset vähän myöhemmäksi ja sitä kautta sai vähän paremmin rytmiä ajamiseen, Asunmaa taustoittaa.

Asunmaa myös myönsi, että huoltotauolla oli hyvä paikka ottaa oma lyhyehkö aikalisä ja kasata ajatukset uudestaan kasaan.

– Kuorma-auton pimeään koppiin, hiljaa yksinään siellä ja mietin syntyjä syviä. Siitä se lähti, SM1-luokan hallitseva Suomen mestari hymyili.

Asunmaan osalta talvikauden saldoksi tuli kaksi kakkossijaa ja yksi keskeytys. 36 pistettä oikeuttavat kolmen ajetun osakilpailun jälkeen SM1-luokassa kolmanteen sijaan.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 19. toukokuuta.