Argentiinan ralliässän unelma murskaksi – ”Olisin halunnut jättää jäähyväiset”

Marcos Ligato
Marcos Ligato ajoi vuonna 2016 Suomen MM-rallissa Citroen DS3 WRC:llä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuljettaja Marcos Ligato ei pysty osallistumaan huhtikuun lopussa ajettavaan Argentiinan MM-ralliin, jonka oli tarkoitus olla hänen jäähyväiskilpailunsa ralliammattilaisena.

Moninkertaisen Argentiinan rallimestarin piti startata MM-osakilpailuun M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla. 40-vuotias Ligato joutuu kuitenkin vetäytymään kilpailusta terveysongelmien vuoksi.

– Teimme viime vuodesta lähtien töitä sen eteen, että saamme käyttöömme parhaan WRC-auton. Sen vuoksi halusin tulla kilpailuun parhaassa mahdollisessa kunnossa. Mutta minulla on ollut jo jonkin aikaa vatsan seudulla kipuja, jotka ovat pahentuneet viime päivien aikana, Ligato kertoo tiedotteessa.

– Se on sääli, etten pääse mukaan tähän erityiseen kilpailuun, jossa olisin halunnut jättää jäähyväiset ammattilaiskuljettajana. Minun on pitänyt muuttaa asioiden tärkeysjärjestystä ja keskittyä huolehtimaan terveydestäni.

Ligato osallistui ensimmäisen kerran MM-ralliin vuonna 1998 kotimaassaan Argentiinassa. Kaikkiaan hän ajoi 62 MM-osakilpailussa, viimeksi vuonna 2016 Suomen MM-rallissa. Hän sijoittui parhaimmillaan toiseksi PWRC-luokan eli tuotantoautojen MM-sarjan pisteissä kaudella 2012.

Lue myös nämä

  • Uusimmat