Quantcast

Anturivika hidasti Juha Salon menoa Sastamalassa

Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Topi Luhtinen sijoittui kauden toiseksi viimeisessä rallin SM-osakilpailussa Enset SM-rallissa sijalle yhdeksän. Tulos ei lajin kymmenkertaista Suomen mestaria tyydyttänyt. Kaksikon vauhtia verotti rikkoutunut anturi, joka vaihdettiin kolme erikoiskoetta ennen maalia uuteen.

– Meillä oli anturivika. Auto ei vetänyt niin kuin sen olisi pitänyt edetä. Ajo sujui ihan hyvin ja se tuntui hyvältä, mutta menomme oli sellaista tukkoista, Salo summasi.

– Ensimmäisessä huollossa tarkastimme tiedonkeruun ja kaikki oli kunnossa. Kun vauhtimme oli mitä oli, niin päivän toisessa huollossa vaihdoimme anturin ja se auttoi. Kaksi viimeistä pätkää tuli jo paremmin. Rallin viimeisellä EK:lla satoi rankasti vettä, joten siellä ei ollut enää yritystä.

Salo laski rallin jälkeen, että Sastamalan SM-rallin lopputuloksen perusteella hän ei tänä vuonna enää taistele mitaleista. Kauden viimeisessä SM-rallissa Salo kilpailee SM1-luokan neljännestä sijasta.

– Saimme täällä hieman (Marko) Mäntyä kiinni. Eihän mitalien ulkopuolelle jääminen tietenkään tyydytä, mutta teemme parhaamme vielä viimeisessäkin osakilpailussa. Paikka viiden parhaan joukossa olisi kaudelle hyvä lopputulos. Ei tälle voi mitään. Uutta matoa vaan koukkuun, Salo sanoo.

Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu SM Teijo Talot -ralli ajetaan neljän viikon kuluttua Turun ja Salon alueilla. Kaksipäiväisessä rallissa jaetaan puolitoistakertaiset SM-pisteet, jotka ratkaisevat SM1-luokassa hopea- ja pronssimitalien kohtalon. SM1-luokan mestaruuden jo ennen päätösosakilpailua varmisti Enset SM-rallin voittoon ajanut Eerik Pietarinen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat