Andreas Mikkelsen aloitti vahvasti Unkarin EM-rallissa, Emil Lindholm avauspätkän yhdeksäs

Craig Breen
Craig Breen Unkarin EM-rallin starttilavalla. Kuva: Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Unkarin EM-ralli starttasi perjantai-iltana ajetulla 2,4 kilometrin mittaisella pyrähdyksellä Rabócsiringin radalla. Nopeinta vauhtia piti ehkä hieman yllättäen puolalainen Skoda-kuski Mikolah Marczyk. 

Hyundain WRC-auton ratissa vielä viime kaudella ajanut Andreas Mikkelsen oli avauspätkän toiseksi nopein jäätyään pohjista seitsemän kymmenystä. Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg oli kolmas 1,7 sekuntia pohjia perässä.

– Ihan ok startti, mutta olin kyllä ongelmissa muutamissa mutkissa, pitkästä aikaa Skoda Fabia R5:lla kilpaileva Mikkelsen kommentoi pätkän jälkeen.

– Oli hauskaa ajaa tämä pätkä. Meidän säädöt eivät olleet optimaaliset, mutta nautin silti. Nyt on kyse oppimisesta. Pätkät ovat tosi hankalia, Solberg puolestaan sanoi.

Fordilla ajava tshekkikuski Erik Cais oli avausek:lla neljänneksi nopein ennen isäntämaan Ferenc Vinczea ja Andras Hadikia. Hyundailla kilpaileva Craig Breen oli seitsemäs ennen Skodan Simon Wagneria. Intialaisen MRF:n renkailla Breenin tavoin ajava Emil Lindholm oli yhdeksäs jäätyään pohjista 3,3 sekuntia.

– Oli mukavaa päästä taas ajamaan. Tärkein tehtävä on tietenkin testata renkaita. Iso viikonloppu edessä, Lindholm totesi.

EM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Citroenin Aleksei Lukjanuk sammutti moottorin lähdössä ja jäi avauspätkällä 19. sijalle. Eroa kärkeen venäläiskuskilla kertyi 5,5 sekuntia.

Unkarin EM-rallissa ajetaan lauantaina yhteensä kahdeksan pätkää. Kisa päättyy sunnuntaina.

Unkarin EM-rallin tilanne 1/16 ek jälkeen:
1. Mikolaj Marczyk  Skoda 1.38,5
2. Andreas Mikkelsen Skoda  +0,7
3. Oliver Solberg   Skoda  +1,7
4. Erik Cais     Ford  +2,0
5. Andras Hadik    Ford  +2,6
6. Craig Breen    Hyundai +2,7
7. Simon Wagner    Skoda  +3,2
8. Emil Lindholm   Skoda  +3,3
9. Norbert Herczig  VW   +3,6
10. Niki Mayr-Melnhof Ford  +3,6

Lue myös nämä