Amerikan rallimestari Toyotalla MM-ralliin – supertähti toisessa lajissa

Kanadalainen Brandon Semenuk starttaa uransa ensimmäiseen MM-ralliin heinäkuussa.
Brandon Semenuk
Brandon Semenuk. Kuva: Garth Milan/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Semenuk on vahvistanut, että hän on mukana Latvian MM-rallissa. Amerikan rallisarjan (ARA) mestaruuden kahdesti voittanut Semenuk ajaa nopeassa sorarallissa Toyota GR Yaris Rally2 -autolla.

Semenuk, 33, on Pohjois-Amerikassa iso tähti, mutta ei ole niinkään tunnettu rallimenestyksestään. Kanadalainen on nimittäin niittänyt menestystä maastopyöräilyn puolella. Jotain Semenukin suosiosta kertoo se, että esimerkiksi Instagramissa hänellä on lähes 700 000 seuraajaa – eli miltei kaksi kertaa enemmän rallin kaksinkertaisella maailmanmestarilla Kalle Rovanperällä.

Semenuk on kilpaillut aktiivisesti myös rallissa. Hän saavutti ARA-sarjan mestaruudet vuosina 2022 ja 2023 ja nyt hän on matkalla kohti kolmatta perättäistä titteliään Subarulla.

Amerikan rallisarjan taso ei ole kovin mahdollinen, joten nyt Semenukilla on edessään iso haaste.

– Olen harkinnut tätä jo jonkin aikaa. Euroopassa kilpaileminen on erilaista verrattuna siihen, mihin olen tottunut. Latvia on hyvä kilpailu, sillä se on uusi kisa MM-sarjassa, joten se hieman tasoittaa tilannetta. Mutta siellä on todella paljon nopeita kuljettajia, sillä jopa kansalliset sarjat ovat erittäin kovatasoisia, Semenuk kertoi Dirtfishille.

Brandon Semenuk
Brandon Semenuk tunnetaan huimista tempuistaan. Kuva: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Semenuk ei ole asettanut rimaansa korkealle. Tarkoituksena on hakea kokemusta ralliautoilun kovimmasta sarjasta.

– Riippumatta siitä, millä sijoilla olen aikojen suhteen – enkä odota paljoakaan – olisi mukavaa saada kehitystä kisan aikana. Haluan saada hieman ymmärrystä siitä, missä minun on vielä kehitettävä itseäni kuljettajana, ja löytää lisää nopeutta.

– Mielestäni tämä on hyvä keino kehittää taitojani kilpa-ajajana. Jos kisan aikana tulee hetki, jolloin saavutan jonkinlaisen kilpailukykyisen vauhdin, se on hienoa. Mutta keskityn siihen, että minusta tulee parempi kuljettaja ARA-sarjaa varten, Semenuk sanoi.

Latvian MM-ralli ajetaan 18.-21. heinäkuuta.

Lue myös nämä