Aleksi Röyhkiö jäi täpärästi podiumilta – ”Myrskyvaroitus on nyt annettu”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari

Tulokaskuski Aleksi Röyhkiö, 20, onnistui nousemaan tunnetusti kovaan SM1-luokan kärkiryhmään heti kesäkauden alkajaisiksi, kun rallin SM-sarja jatkui Liedon ympäristössä ajetulla Länsirannikon rallilla perjantaina ja lauantaina.

Röyhkiön oma tiimi valmistautui soraralliin huolella yhdessä TGS Skoda Teamin kanssa. Nuorukaisen esittämä vauhti oli Länsirannikon rallin yksi suuremmista puheenaiheista.

Pienistä teknisistä ongelmista huolimatta Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kirjasivat maalissa neljännen sijan, eikä matkaa podiumille jäänyt kuin 0,6 sekuntia.

– Erittäin positiivinen kisa, kun päästiin ajamaan paikoitellen aivan kärkivauhtia. Toki pieni ero kolmossijaan vähän harmittaa, mutta suurta iloa tuo tavoitteeksi asetettuun vauhtiin pääseminen, Röyhkiö sanaili tyytyväisenä.

Röyhkiö aloitti kilpailun viidennellä sijalla perjantai-illan kolmella asvalttipätkällä. Siinä vaiheessa eroa kärkeen oli 24,1 sekuntia, kun ohjaustehostimen vika hillitsi menoa hitailla osuuksilla.

Teknistä ongelmaa ei saatu korjattua ennen lauantain ensimmäistä huoltoa, joten Röyhkiö joutui ajamaan lähes puolet kilpailusta ongelman vaivaamana. Toisen päivän sorapätkillä vauhti oli kohdallaan, eikä ero kärkeen kasvanut kuin sekunnin verran.

Röyhkiö onnistui ajamaan uransa ensimmäisen yleiskilpailun pohja-ajan EK6:lla ja uusi tempun vielä kilpailun viimeisellä pätkällä. Niiden lisäksi hän kellotti kolme muuta pätkäaikaa kolmen parhaan joukkoon.

– Oma suoritus oli soralla huipputasolla, varmasti yksi parhaista päivistä ratin takana. Tosi hieno homma, että kunnon kyyti löytyi heti kesäkauden alussa. Myrskyvaroitus tulevia kisoja varten on nyt annettu, Aleksi päätti.

SM-sarjan seuraava osakilpailu, Pohjanmaa Ralli, koittaa Seinäjoen ympäristössä 18.-19. kesäkuuta.