Quantcast

Aleksi Röyhkiö huippukalustolla Kokkolan juhlaralliin – ”Kaikki irti tästä kokemuksesta”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksi Röyhkiö debytoi R5-luokituksen ralliauton ratissa elokuun alussa ajettavassa Kokkolan 400-vuotisjuhlarallissa.

Röyhkiö on kilpaillut rallin SM-sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla SM3-luokassa. Kokkolassa Röyhkiö hyppää nelivetoiseen Skoda Fabia R5 -kilpuriin.

– SM-sarja jatkuu vasta syyskuussa, joten tässä vaiheessa tarjoutui sopiva mahdollisuus kokeilla nelivetoista huippuautoa. Kalusto ja huolto on vuokrattu Printsport-tiimiltä, ylöjärveläinen Röyhkiö kertoo.

– Talvikauden jälkeen pääsin jo vähän ajamaan Skoda R5 -autolla lumiolosuhteissa ja se oli tosi hieno kokemus. Sen jälkeen ajatus tällaisesta testikilpailusta alkoi kiehtoa oikein toden teolla.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki pääsevät tutustumaan uuteen ralliautoon kahteen otteeseen heinäkuun edetessä.

– Tarkoitus on ottaa tästä kokemuksesta kaikki irti. Tavoitteena on edetä ralliuralla askel askeleelta, joten R5-kaluston rattiin pääsemisestä on varmasti hyötyä tulevaisuutta silmällä pitäen, Röyhkiö summaa.

Röyhkiö on SM-sarjan SM3-luokassa kolmantena talvikauden kisojen jälkeen. Syyskauden SM-osakilpailut hän ajaa tutulla Ford Fiesta R2 -autolla.

Kokkolan juhlaralliin on toistaiseksi ilmoittautunut 59 autokuntaa. Toyotan WRC-tiimikin on kisassa edustettuna, sillä japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta starttaa ralliin Toyota Yaris WRC:llä.

VIP-autona nähdään puolestaan Skoda Octavia WRC, jonka ratin takana istuu Toni Gardemeister.

Lue myös: Toni Gardemeister tekee paluun erikoiskokeille Skodan WRC-autolla

Lue myös nämä

  • Uusimmat