Quantcast

Aleksi Röyhkiö haluaa vihdoin podiumille rallin SM-sarjassa – ”Sopivasti on jännitystäkin ilmassa”

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Länsirannikon rallin merkeissä 13.-14. toukokuuta.
Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailu alkaa perjantai-iltana kahdella asvalttierikoiskokeella ja lauantain ohjelmassa on seitsemän vauhdikasta sorapätkää. Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Antti Haapala starttaavat Turun osakilpailun reitille tutulla Volkswagen Polo R5 -autolla.

– Odottavat tunnelmat ja sopivasti on jännitystäkin ilmassa ennen kovaa kisaa. Turun seudulla on tunnetusti vauhdikkaat tiet, jotka ovat minulle mieluisia, Röyhkiö toteaa.

– Viime vuoden toukokuussa oltiin tässä kisassa tosi hyvässä vauhdissa ja vain sekunnin kymmenysten päässä podiumista. Tällä kertaa keli on viileämpi, mutta ei anneta sen häiritä, Röyhkiö jatkaa.

21-vuotias ylöjärveläinen on suorittanut huolelliset valmistelut Printsport-tiimin kanssa kesäkauden kynnyksellä. Ennakkotestit ajettiin viime viikolla lähellä kuljettajan kotimaisemia, jonka jälkeen ohjelmassa oli neljän erikoiskokeen testiralli viime lauantaina.

Kisaviikon torstaina Röyhkiö ja Haapala testaavat vielä asvaltilla, jonka jälkeen kaksikko on valmiina haastamaan SM1-luokan kokeneemmat kärkikuskit.

Vuoden 2020 lopussa ensimmäisen kisansa R5-autolla ajanut Röyhkiö on ajanut SM-sarjan ykkösluokassa neljä kertaa neljänneksi, mutta se himoittu palkintosija antaa yhä odottaa.

– Alastaron rata-alue tarjoaa hyvät puitteet, joilla pääsemme hakemaan tuntuman ja säädöt kohdalleen perjantaina kestopäällysteellä ajattaville erikoiskokeille. Niillä ei saa menettää aikaa, jos mielii rallin lopputuloksissa kärkisijoille, Röyhkiö tiedostaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat