Quantcast

AKK Sports irtisanoi kolmanneksen työntekijöistään – Suomen MM-rallin organisaatioon kevennyksiä

Suomen MM-ralli
Suomen MM-rallin peruminen on näkynyt rajusti AKK Sportsin kassassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun tapahtumia Suomessa toteuttava AKK Sports on saanut päätökseen vuoden kolmannet koko henkilöstöä koskeneet YT-neuvottelut. Yhtiö irtisanoo peräti kolmanneksen nykyisistä työntekijöistään ja sitä kautta tekee muutoksia organisaatioonsa.

– Yhtiön osalta koronaviruksen vaikutukset näkyvät massiivisina tulonmenetyksinä Suomen MM-rallin, Neste Rallin perumisen myötä, sekä yhtiön TV-tuotantoyksikön pitkittyneinä tulonmenetyksinä mm. F1- ja WRC-sarjojen osakilpailujen peruutuksien vuoksi. Myös yhtiön alaisten kansallisten SM-arvosarjojen peruutukset ovat aiheuttaneet yhtiölle selvän sarjamaksu- ja yhteistyökumppanituottojen pienenemisen. Lisäksi yhtiöllä on ollut myös muita taloudellisesti kannattamattomia projekteja, tiedotteessa kerrotaan.

– AKK Sports Oy:n taloudelliset menetykset tulevat olemaan koko vuoden 2020 osalta merkittävät ja niillä tulee olemaan kauaskantoiset vaikutukset yhtiön toimintaan. Yhä jatkuvan globaalin talouden häiriötilanteen jatkumisen myötä on käynyt selväksi, että yhtiön kiinteä kulurakenne on nykyisen toimintamallin osalta liian raskas.

Rakennemuutos koskee myös lippulaivatuote Suomen MM-rallin organisaatiota. Ympärivuotista järjestelyorganisaatiota kevennetään ja koko tapahtuman tulevaisuuden resursointiratkaisuja muutetaan. Samalla osana kokonaisuutta autourheilun SM-sarjat siirtyvät takaisin AKK-Motorsports ry:n alaisuuteen.

– YT-neuvottelujen tuloksena yhtiö on irtisanonut lähes kolmasosan koko henkilöstöstään, kun henkilöstömäärään luetan mukaan myös TV-tuotantoyksikön henkilöstö. Lisäksi loppuvuoden ajan kestävät osittaiset lomautukset koskettavat suurinta osaa jäljelle jäävää henkilöstöä. Samalla aloitetaan välittömästi edellä kuvattu yhtiön uuden toimintamallin käytännön organisointi, tiedotteessa selvitetään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat