Aika-ajot tulossa takaisin rallin MM-sarjaan? – ”Minusta olisi jälleen aika pohtia asiaa”

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Testierikoiskokeella saattaa jatkossa olla jälleen suuri rooli rallin MM-sarjassa. Autosport-lehti kertoo verkkosivuillaan, että niin kutsutut aika-ajot saattavat tehdä paluun rallin MM-sarjaan.

Kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa viime viikolla osa kuljettajista kärsi rutkasti lähtöpaikan vuoksi. Muun muassa M-Sport Fordin Sebastien Ogier joutui auraamaan pikataipaleita avauspäivänä perjantaina ja lauantaina ranskalainen joutui puhkomaan historic-autojen tekemiä ajouria.

M-Sportin rallitallin päällikön Malcolm Wilsonin mukaan testierikoiskokeilla pitäisi jatkossa olla takavuosilta tuttu aika-ajojen rooli. Tällöin nopein kuski saa itse päättää oman lähtöpaikkansa kilpailuun. Viimeksi ”aika-ajot” ajettiin rallissa vuonna 2013.

– Tykkäsin aina aika-ajokonseptista. Varsinkin nyt kun kuskit ja autot ovat paljon lähempänä toisiaan kuin vuonna 2013. Ruotsin rallin jälkeen minusta on aika pohtia asiaa. Meillä oli siellä maailmanmestari kymmenennellä sijalla olosuhteiden takia, Wilson mietiskelee Autosportin verkkosivuilla.

– Toki Seb teki yhden pienen virheen, mutta se oli olematon, kun katsoo hänen tulostaan. Aika-ajoista olisi minun mielestä syytä jälleen keskustella, Wilson jatkaa.

Testierikoiskokeen perusteella ajojärjestys päätettiin MM-sarjassa vuosina 2012-2013.

Lue myös nämä