Ott Tänak haluaa valtikan takaisin – ”Meidän tavoite on mestaruus”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH"
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak pudotettiin viime kaudella valtaistuimeltaa, kun Hyundaille siirtynyt virolainen jäi MM-sarjassa pronssille. 

Toyotalle Tänakin tilalle siirtynyt Sebastien Ogier pokkasi reilu kuukausi takaperin jo uransa seitsemännen MM-tittelin. Tänakilla on kuitenkin vakaa aikomus, ettei Ogierin viimeinen kausi lajin huipulla pääty mestaruusjuhliin.

– Tavoitteemme on aina ottaa itsestämme ja autosta maksimit irti, mutta totta kai se on nyt helpompaa, kun on jo kokemusta autosta sekä tiimistä. Toivottavasti vuosi on normaalimpi, jotta pääsemme takaisin kisa- ja työmoodiin, Tänak sanoo.

– Meidän tavoite on mestaruus. Sitä varten joka kisassa pitää olla korkealla. Olen tyytyväinen työhömme viime vuonna, vaikka ajat olivat vaikeat. Se tekee meistä entistä vahvempia.

Viime kausi alkoi Tänakilla murheellisesti, kun mies rysäytti rajusti ulos Monte Carlossa. Tärsky on hyvin muistissa.

– Monte on aina haaste, ehkä vuoden isoin sellainen. Vuoden ensimmäistä kisaa odottaa aina malttamattomana, mutta toisaalta hermostuneena, ja ei oikein tiedä, mitä odottaa. Sää on aina arvoitus ja se voi olla periaatteessa mitä tahansa. On tärkeää saada heti hyvä fiilis kauden alussa, Tänak korostaa.

Tallipomo Andrea Adamo janoaa triplaa eli kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Kuljettajien mestaruus Hyundailta puuttuu vielä kokonaan.

– Tavoite vuodelle 2021 on selkeä. Me haluamme voittaa kolmannen perättäisen valmistajien mestaruuden ja tukea samalla kuskiemme omia tavoitteita. Olemme tehneet kovasti töitä, jotta olemme valmiita uuteen kauteen, Adamo summaa.

– On tärkeää kehittää jatkuvasti autoa sekä suorituskyvyn että luottamuksen osalta. Se on oikeastaan avainasemassa. Varmasti on luvassa taas kovaa taistelua, joten meidän on oltava heti iskussa.

Katso alla olevalta videolta Tänakin hurjat voltit Monte Carlosta viime vuodelta. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316417″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat