Ari Vatanen luottaa Fordin suomalaiskuskeihin – ”Molemmilla on kykyä taistella ihan kärjessä lähivuosien aikana”

Ari Vatanen
Ari Vatanen. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen vieraili reilu viikko takaperin Autosport International -tapahtumassa Birminghamissa. Vatanen antoi oman mielipiteensä kauden 2020 voimasuhteista MM-sarjassa. 

Kuskipaletti meni miltei täysin uusiksi, kun ensin Ott Tänak siirtyi Hyundain talliin ja tovia myöhemmin Citroen ilmoitti lopettavansa kokonaan, mikä antoi Sebastien Ogierille mahdollisuuden siirtyä korvaamaan Tänak Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan tiimiin.

– Minun mielestä sekä Ogier että Tänak ovat hyvässä asemassa tällä kaudella. En tiedä, ajatteliko Tommi olevansa vaikeuksissa, kun Tänak jätti hänen tallinsa. Tiedän kuitenkin, että hän on hyvin mielissään saatuaan riveihinsä Ogierin ja Elfyn Evansin, Vatanen jutteli The Checkered Flag -sivuston mukaan.

– Olen jutellut myös Ottin kanssa. Hän on erittäin tyytyväinen Hyundailla, vaikka en ymmärrä, miksi hän lähti Toyotalta. Ehkä hän ei ollut ihan sinut auton kanssa tai jotain. En tiedä varmaksi. On kuitenkin hienoa nähdä sekä Tänak että Ogier MM-sarjassa ja eri tiimeissä. Oli sääli, että Citroen lähti, mutta olen varma, että Ogier tekee kaikkensa voittaakseen seitsemännen tittelinsä, Vatanen jatkaa.

Myös M-Sport Fordilla tapahtumia isoja muutoksia Evansin lähdettyä Mäkisen joukkoihin. Tilalle tuli Citroenilta työttömäksi jäänyt Esapekka Lappi.

– Lapin siirtyminen Fordille oli parasta, mitä hänelle saattoi tapahtua Citroenin lähdön jälkeen. Ensin hän lähti Toyotalta, mutta kuka olisi voinut arvata, että Citroen vetäytyy vain vuotta myöhemmin, Tuupovaaran rallisuuruus toteaa.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,315819″ ap mute ]

 

– Sitten yhtäkkiä Lapin kaltainen nuori kuski oli vailla ajopaikkaa. Olenkin todella onnellinen, että sekä hän että Teemu Suninen ovat M-Sportilla tänä vuonna. Uskon, että heillä molemmilla on kykyä taistella ihan kärjessä lähivuosien aikana, Vatanen jatkaa.

Rallin MM-sarja käynnistyy torstaina alkavalla Monte Carlon MM-rallilla.

Lue myös nämä