Ott Tänak taktikoi Ogierin etuautoksi Sardiniaan – ”Normaalisti olen kyllä Sebiä nopeampi”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin ykköstähti Ott Tänak nappasi toisen perättäisen ja kauden kolmannen voittonsa Portugalista viikonloppuna. 

Tänak on tunnetusti ollut kova luu rallin päättävillä Power Stage -erikoiskokeilla, joissa jaossa on MM-pisteitä viidelle nopeimmalle. Portugalissa Tänak jäi Citroenin Sebastien Ogierin ja Hyundain Thierry Neuvillen taakse kolmanneksi. Virolaisen mukaan kyseessä oli taktikointi, joka piti Ogierin kahden pisteen turvin MM-johdossa. Näin ollen ranskalaistähti auraa tietä seuraavassa osakilpailussa Sardiniassa.

– Se on aika pitkä tarina. Mietimme hieman, kannattaako voittaa vai vei. Toisaalta jokainen piste on tärkeä vuoden lopussa. Ennen Power Stagea näytti siltä, että nousemme pisteissä johtoon. Normaalisti olen kyllä Sebiä vastaan nopeampi Powerilla, Tänak velmuili kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– Ethän sinä edes ollut nopeampi. Viimeisessä splitissä olit vähän takana. Ei sinun olisi tarvinnut jarrutella, Ogier kuittasi takaisin taputtaen virolaista toverillisesti selkään.

Kalle Rovanperä dominoi R5-autojen kategoriaa Portugalissa. Katso alta koostevideo tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266276″ ap mute ]

 

Tänakin kannalta tilanne muuttui olennaisesti, kun tallikaveri Kris Meeke keskeytti Power Stagella. Tämän myötä Ogier nousi kolmanneksi.

– Suunnitelmana oli kerätä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Ikävä kyllä Kris teki virheen ja se muutti kaiken, koska Seb nousi podiumille. Sitten olimme tasoissa pisteissä. Tajusin, että jos olen häntä hitaampi, niin Seb joutuu auraamaan tietä Sardiniassa. Ikävä kyllä myös Thierry pääsi siihen väliin ja menetimme yhden pisteen, Tänak sanoi.

Portugalin voitto oli Tänakin uran yhdeksäs MM-sarjassa.

– Tämä voitto oli kovimman työn takana. Tapa jolla voitimme oli kova, mutta meillä oli vauhtia ja suorituskykyä. Lauantaiaamuna jarrut katosivat ja sen jälkeen tilanne näytti vaikealta. Onneksi pääsimme johdossa huoltoon. Iltapäivällä oli taas iskunvaimenninvika. Koko lauantai kaiken kaikkiaan oli haasteita täynnä. Onneksi tänään ajo sujui hyvin ja sain pidettyä johtopaikkani, Tänak summasi.

– Nuotituksen aikana osasimme jo odottaa hankalaa avauspäivää. Tiet olivat hienoa hiekkaa. Ei vaikuttanut kovin lupaavalta, kun olimme kuitenkin toisena autona tiellä. Heti perjantaiaamuna fiilis autoon ja ajamiseen oli kuitenkin hyvä. Minun ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia autoon. Ei voi sanoa, että se oli helppoa, mutta hyvin se hankala päivä selvitettiin.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat