Quantcast

18-vuotias suomalaislupaus mukaan rallin EM-sarjaan – ”Emme hae pelkästään kokemusta”

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oulun Jäälistä kotoisin oleva rallilupaus Toni Herranen ottaa tulevalla kaudella jälleen uuden askeleen urallaan, kun nuorukainen osallistuu rallin SM-sarjan lisäksi valikoituihin EM-sarjan osakilpailuihin.

– Tarkoituksena on saada enemmän kokemusta ulkomaan kisoista. Näin saadaan myös asvalttikokemusta, jota ei vielä rallin puolelta juurikaan löydy, Herranen kertoo.

18-vuotiaalla Herrasella on vahva karting-tausta, joten täysin kokematon hän ei pikipinnalla ole.

– Toki myös sorakisat ovat lähes jokaisessa Euroopan maassa erilaisia, Herranen huomauttaa.

Herrasella ja hänen kartanlukijallaan Sebastian Virtasella on tähän mennessä takana kaksi rallia kotimaan ulkopuolella, joista molemmat Baltiassa.

– Onhan se totta kai hieno fiilis, kun pääsee taas kunnolla ulkomaille ajamaan rallia. Otetaan yksi askel uralla eteenpäin. Luvassa on varmasti hienoja kisoja ympäri Eurooppaa.

– Nyt on myös hieno mahdollisuus mitata vauhtia kansainväliseen kärkeen, joten ihan tosissaan lähdetään ajamaan sijoituksista. Tarkoitus ei ole siis hakea pelkästään kokemusta, Herranen summaa.

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla kaudella 2021 kilpaillut Herranen asettaa päätavoitteekseen kuitenkin SM-sarjan ja Suomen mestaruuden. Kaudella 2022 luokka ja kalusto pysyvät samoina sillä erotuksella, että SM3-luokan nimi vaihtuu SM4-luokaksi.

– Kyllä päätavoite on SM-sarjassa ja siellä lähdetään tietenkin taistelemaan Suomen mestaruudesta. EM-sarjaa ajetaan se, minkä kalenteri mahdollistaa ja aikataulut sallivat. EM-ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon, Herranen toteaa.

Rallin SM-kausi 2022 käynnistyy 14.-15. tammikuuta legendaarisella Tunturirallilla.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat