Quantcast

18-vuotias suomalaiskuski debytoi nelivetoautolla Suomen MM-rallissa – ”Tämä on se kisa, mitä on odotettu”

Rallilupaus Toni Herrasella on edessään uusi haaste torstaina käynnistyvässä Suomen MM-rallissa.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sports
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

18-vuotias Herranen ja kartanlukija Sebastian Virtanen debytoivat WRC3-luokassa uudella nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla.

– Odotan tosi innolla, että pääsen ajamaan nelikolla, se on taas iso steppi eteenpäin, Herranen sanoo.

Viimeiset kaksi kautta Herranen on ajanut etuvetoisella Fiesta Rally4 -autolla SM- ja EM-sarjaa. Nyt edessä on ensiesiintyminen nelivetoisella Rally3 -autolla. Nelivetoinen ralliauto ei kuitenkaan ole Herraselle täysin tuntematon kapistus. Nuorukainen ajoi viime talvena lyhyen Snow Rally Rings -rallin Kia Rio N5 -autolla.

– Kyllä se iso muutos on etuvetoisesta nelikkoon, mutta auto on kuitenkin koriltaan sama. Ja onhan se vähän tutumpi, kun mitä olisi lähteä heti esimerkiksi R5:lla. Aika vähillä kilsoilla startataan kilpakumppaneihin nähden, siinä annetaan toki aika paljon tasoitusta, mutta koitetaan pistää kampoihin sen mitä pystytään, Herranen miettii.

Herranen testasi Rally3 Fiestaa Keski-Suomen sorateillä yhden päivän verran ja tuntumaa autoon löytyi.

– Onhan se aivan älyttömän hauska auto ajaa ja yllättävän hyvin siihen sai heti tatsia. Pitkästä aikaa oikeasti nautti ihan toden teolla ajamisesta, Herranen naurahtaa.

Herrasella ja Virtasella on edessään uran neljäs MM-esiintyminen. Jyväskylän debyytti tapahtui jo viime kaudella, mutta nyt kaksikko odottaa innolla ensimmäistä kotikilpailuaan kesäisissä maisemissa. Viime vuoden Jyväskylän MM-ralli ajettiin syksyllä.

– On kyllä todella hienot fiilikset, tämä on se kisa mitä on pitkään odotettu. Nyt päästään sitten ajamaan kunnon kesäkelissä ja kunnon kalustolla, toteaa Herranen.

Jyväskylän MM-ralli käynnistyy torstaina illalla Harjun yleisöerikoiskokeella. Luvassa on 22 erikoiskoetta ja yhteensä 322 EK-kilometriä. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat