Quantcast

18-vuotiaalla suomalaislupauksella edessä uran ensimmäinen EM-ralli, lainaa kartturia Jari Huttuselta

Nuori rallilupaus Toni Herranen valmistautuu uransa ensimmäiseen EM-ralliin, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Puolan Mikolajkissa.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Herranen kilpailee SM-sarjasta tutulla Ford Fiesta Rally4 -autolla, ERC Junior -luokassa. Kyseessä on junioreiden EM-kauden toinen osakilpailu.

Vasta 18-vuotias Herranen on esittänyt vakuuttavia otteita kuluvan kauden SM-ralleissa, ja alla on myös hieno luokkavoitto Pohjoismaiden mestaruussarjan ensimmäisestä osakilpailusta, Etelä-Ruotsista. EM-sarjan debyyttiin lähtökohdat ovat näin ollen erinomaiset.

– Itseluottamus on hyvällä tasolla, joten sen puolesta on odottavaiset fiilikset lähteä ensimmäiseen EM-ralliin. Vauhti on ollut kohdillaan nyt kesäkauden ensimmäisissä kisoissa, Herranen toteaa.

Tulostavoitteita Herranen ei ole itselleen asettanut, mutta uskoo vauhdin riittävän soralla kärkikahinoihin. Reilu viikko sitten ajettu Etelä-Ruotsin ralli osoitti, että kotimaan kovavauhtisten teiden ohella myös astetta kapeampikin soraränni osuu nuorukaisen käteen. Puolassa tie on luonteeltaan lähes vastaavaa.

– Yhtään ei osaa sanoa muiden vauhtia, joten odotuksia sen suhteen ei ole. Uskoisin kuitenkin, että soralla pystytään ajamaan kärkivauhtia, luotto ainakin on kova.

– Tiet on ajotyylin puolesta melkolailla samanlaisia kuin mitä tuolla Etelä-Ruotsissa oli, mutta pito on takuulla ihan eri siihen verrattuna. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa.

Kartanlukijan paikalle tämän kauden EM-ralleihin istahtaa kokenut Mikko Lukka, joka nousi Jari Huttusen kanssa viime viikonloppuna palkintokorokkeelle Sardinian MM-rallissa.

– Mikko on kokenut kartanlukija, joten tämä on varmasti hyvä mahdollisuus oppimisen kannalta. Saattaa tulla uusia näkemyksiä, kun uusi kaveri istuu vierelle joka näkee mahdollisesti asioita myös eri tavalla. Tärkeitä oppeja tulevaisuutta ajatellen, Herranen uskoo.

Kauden muissa kilpailuissa Herrasen vieressä jatkaa tälläkin kaudella menestyksekkäästi nuottia lukenut Sebastian Virtanen.

Puolan EM-ralli käynnistyy perjantaiaamun shakedownilla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa ajettavaan Power Stage -erikoiskokeeseen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat