17-vuotiaalle laukaalaislupaukselle huima mahdollisuus – Suomen MM-ralliin huippukalustolla!

Laukaasta kotoisin oleva Tuukka Kauppinen saa huiman tilaisuuden elokuun alussa.
Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen
Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen. Kuva: Ville Hirvonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport Suomi kertoi torstaina, että Kauppinen osallistuu Skoda Fabia RS Rally2 -autolla Suomen MM-ralliin WRC2-luokassa.

Kyseessä on sekä Kauppisen ensimmäinen MM-ralli että ensimmäinen nelivetokilpailu ylipäätään. Tänä vuonna Kauppinen on ajanut rallin SM-sarjassa Ford Fiesta Rally4 -autolla SM3-luokassa. Voittoja kyseisessä luokassa on tullut kaksi kappaletta. Viime kaudella lähes Juha Kankkusen naapurista Laukaan Lankamaalta ponnistava Kauppinen voitti SM-sarjan SM4-luokan mestaruuden.

– Kyllähän se on huikea juttu. Totta kai tämän haluaa kokemaan ja nyt päästään heti WRC2-luokkaan. Tämä on ainutlaatuinen juttu. Koetetaan tehdä hyvät ennakkovalmistelut, että jää mahdollisimman vähän paineita itse kisaan, Kauppinen sanoi torstaina.

Kauppinen ei ota paineita sijoituksista ensimmäisestä nelivetokisastaan.

– Otetaan kaikki kokemus irti ja koetetaan vain nauttia. Tarkoitus on vain ajaa omaa vauhtia, eikä stressata muiden kyydistä, 17-vuotias Kauppinen kertoi.

Tuukka Kauppisen Skoda Fabia RS Rally2.

Kalusto on heti viimeisen päälle WRC2-luokassa, sillä Skoda on dominoinut luokkaa vuosikausia. Kauppinen pääsee ajamaan HYAcenter-testirallin viikkoa ennen Suomen MM-osakilpailua.

– Se on hieno kalusto. Otetaan oppi pois ja yritetään päästä kisa läpi. Saamme varmasti maksimiopin ja kehitymme samalla, Kauppinen totesi.

– Viikkoa ennen ajetaan testiralli ja sillä viikolla on myös testiä. Pääsee noin 200 kilometriä ajamaan, että saa ihan hyvän rytmin autoon jo ennakkoon. Se on tärkeää, kun ei tuosta kalustosta ole kokemusta. Talvella olen yhden testin ajanut, mutta soralla en koskaan, laukaalaislupaus summasi.

Taso WRC2-luokassa on huima, sillä vastassa ovat muun muassa suomalaistähdet Mikko Heikkilä, Teemu Asunmaa, Lauri Joona ja ulkomaisista kuskeista muun muassa Oliver Solberg.

– Onhan se siistiä. Aina on vain katsonut, että jätkät vetävät kovaa. Nyt pääsee vielä samaan luokkaan. Nyt ainakin näkee, mitä se vaatii ja kuinka paljon jäädään. Tiedetään sitten paremmin, miten voidaan ja missä asioissa kehittyä.

Normaalisti Skoda Motorsport Suomen kuskeja on ajattanut suomalainen TGS, mutta koska uudehkoja RS Rally2 -autoja on vielä rajoitetusti, on Kauppisella unkarilainen Topp-Cars Rally Team taustalla, joka huollosta vastaa.

Kauppisen kartturina kisassa toimii Veli-Pekka Karttunen. Rautio Motorsport jatkaa Kauppisen taustalla myös MM-rallihankkeessa.

Tuukka Kauppinen saa unelmatilaisuuden Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat