Virhe pudotti Latvalan toiseksi Italiassa – Hirvoselle keskeytys

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ja Toyota Celica GT-Four. Kuva: Jari Nurminen

Rallitähti Jari-Matti Latvala ja kartanlukija Asko Sairanen sijoittuivat toiseksi Rally Ronde Prealpi Master Show -kilpailun historic-luokassa Italiassa.

Latvala ajoi rallin neljällä erikoiskokeella kolme pohja-aikaa Toyota Celicallaan, mutta kolmospätkällä tullut ajovirhe pudotti suomalaisen kisan kakkoseksi. Latvala taipui lopulta 25,3 sekunnilla voiton ottaneelle Simone Romagnalle. Yleiskilpailussa, jossa oli mukana myös WRC- ja R5-luokituksen autoja, Latvalan vauhti olisi riittänyt 12. sijaan

– Menimme hieman leveäksi ja ajoimme vähän ulos. Menetimme aikaa, mutta hauskaa on ollut, Latvala kertoi Twitterissä.

Myös Mikko Hirvonen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen olivat mukana kilpailussa Ford Escortilla, mutta entiset WRC-tähdet joutuivat keskeyttämään kolmannella erikoiskokeella vaihdelaatikkovian vuoksi.

Historic-luokan kolmas suomalaiskuljettaja Mika Turkki sijoittui Ford Sierrallaan viidenneksi jäätyään viitisen minuuttia kärjestä.