Tänak odotetusti voittoon – Tukiainen komeasti neljäs!

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jari Nurminen

Ott Tänak voitti odotetusti perjantaina ja lauantaina ajetun Saarenmaa-rallin. Tänak oli mukana WRC-autolla, joten voittomarginaaliksi muodostui liki kolme ja puoli minuuttia.

Tänak kilpaili rallissa kartturinaan Viron rallimestari Georg Grossin, joka on ajanut kyseisellä autolla Viron rallisarjassa.

Fordin WRC-tykillä ajanut Tänak oli kisassa siis vailla haastajia. Toiseksi kilpailussa ja voittajaksi R5-luokassa ajoi venäläinen Skoda-kuski Nikolai Grjazin. Viron Raul Jeets oli R5-kuskeista toiseksi nopein ja Suomen Tomi Tukiainen komeasti kolmanneksi vauhdikkain. Tukiainen kisasi Saarenmaalla Printsportin Skoda Fabialla.

Tukiainen jäi Jeetsistä yli puoli minuuttia, mutta joutui ajamaan rallin nelossijasta ruutulipulle saakka. Tukiaisen taakse viidenneksi jäi VW Pololla ajanut Rainer Aus vain 2,1 sekunnin erolla.

Tukiainen on kokenut rallikuljettaja, joka on voittanut mm. pienen N-ryhmän Suomen mestaruuden vuonna 2001.

Saarenmaa-rallissa on jälleen runsas suomalaisosaanotto. Ralliin ilmoittautui yli 30 suomalaista autokuntaa.