Pietarinen dominoi – mutta mitä muuta? Tästä kattava tietopankki rallin SM-sarjasta!

Rallin SM-sarjan kausi 2017 päättyi 23-vuotiaan Eerik Pietarisen (SiAK) voitonjuhliin. Ilmiömäisen ylivoimainen koko Lake City Rallyn ajan ollut tuusulalainen hallitsi Lempäälän seudulla 29.-30.9. ajettua kilpailua alusta loppuun asti.

Uransa ensimmäisen SM-rallin voittaneen Pietarisen kovimmatkaan kilpakumppanit eivät päässeet samalle tasolle missään vaiheessa, vaan jäivät lähes kaksi minuuttia kärjestä. Iso aikaero tuli Pietarisellekin yllätyksenä.

– Meillä ei ollut oikein mitään odotuksia tänne, koska vertailupohjaa ei ollut. Noin iso ero muihin oli vähän yllätys. Kilpailu meni nappiin, nuotit osuivat kohdalleen ja auto pelasi hienosti, joten mahtavaa oli tänään ajaa, Pietarinen tunnelmoi rallin maalissa.

Pietarinen kilpaili nyt rallin MM-sarjan WRC2-luokassakin käytettävillä R5-luokan ralliautoilla. Paluu vanhaan Mitsubishiin ei olisi enää mieleinen.

– Toivottavasti päästään tällaisella R5:lla ajamaan jatkossakin, sillä Mitsubishiin en haluaisi enää palata. Ulkomaiden rallit tietysti kiinnostavat myös ja toivotaan, että ensi kaudelle saataisiin pari MM-rallia tämän SM-sarjan lisäksi kilpailukalenteriin, Pietarinen raottaa tulevaisuuden suunnitelmia.

SM1-luokan mestaruus Teemu Asunmaalle

Pietarisen takana Juha Salo (KaUA) ja Teemu Asunmaa (AlavUA) kävivät keskenään kamppailua itse kilpailun lisäksi myös SM1-luokan suomenmestaruudesta. Salo oli kilpailussa nopeampi sijoittuen toiseksi, mutta Asunmaan kolmas sija puolestaan riitti takaamaan hänelle kultamitalin. Pronssia luokassa otti Jarkko Nikara (SaaUA).

– Tämä on nyt kolmas vuosi, kun mestaruus tulee, mutta toki niitä on eri luokista. Mestaruus ei tänään voittamalla ratkennut, mutta ihan hyvällä ajolla kuitenkin. Talvikausi meni loistavasti ja kesä sitten vähän ailahtelevammin, mutta kauden päätteeksihän nämä pokaalit jaetaan, Asunmaa jutteli silmin nähden tyytyväisenä.

– Kovan työn takana mestaruus tietysti on ja siihen on panostanut todella moni ihminen. Kartanlukija, yhteistyökumppanit, koko tiimi ja kaikki ketkä tässä on mukana olleet. Iso kiitos heille, Asunmaa kiitteli.

SM2-luokassa voitto Lahdelle, mestaruus Pietariselle

SM2-luokan voiton vei Olli Lahti (NokUA), toiseksi ajoi Ville Hautamäki (JärvisUA) ja kolmanneksi Juha Koljonen (TerUA). Luokan mestaruuden nappasi kilpailun voittoa juhlinut Pietarinen, hopeaa otti Hautamäki ja pronssille ajoi Janne Eronen (HAU).

SM3-luokassa voittovauhtiin ylsi Samuli Vuorisalo, Hokkasesta dramaattisesti suomenmestari

SM3-luokassa koettiin draamaa jo ensimmäisen ajopäivänä, kun 19 pisteen johdossa ollut Emil Lindholm (NHD) joutui keskeyttämään. Luokassa kilpailun kolmen kärjen ollessa Samuli Vuorisalo (KySUA), Miika Hokkanen (LahUA) ja Jaakko Lavio (AUK J-Äijät), mestaruustilanne kääntyi Hokkasen eduksi. Hopealle luokassa ajoi Lindholm ja pronssia otti Vuorisalo.

SM4-luokassa Lindroos hallitsi Lake City Rallya ja otti myös SM-kultaa

SM4-luokassa kilpailun kolme parasta olivat Joonas Lindroos (ESRC), Esa Ruotsalainen (SaaUA) ja Jori Nousiainen (LapinIUA). Mestaruuden luokassa nappasi Lindroos, hopeaa otti Ruotsalainen ja pronssia Janne Seluska (LakUA).

Rallin SM-sarjan tiimimestaruuden kaudella 2017 voitti Hannu’s Rally Team, ennen Printsport 1 -tiimiä ja Printsport 2 -tiimiä.