Australiassa Hyundai sai balsamia haavoilleen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH.

Hyundai jäi selvästi MM-hopealle – “Meillä ei ollut sitä täydellistä kokonaispakettia”

Jaa uutinen

Hyundain rallitalli otti selvän kehitysaskeleen MM-sarjassa tänä vuonna, mutta ei lopulta mahtanut yksityistiimi M-Sportille mitään mestaruustaistossa. Thierry Neuville ylsi kuljettajien MM-sarjassa Australian voittonsa myötä toiseksi ja sama oli korealaisvalmistajan sijoitus myös valmistajien MM-taulukossa. 

Ennen kauden alkua moni nosti Hyundain ja Citroenin vahvimmiksi suosikeiksi, kun Volkswagen vetäytyi neljän vuoden dominoinnin jälkeen MM-sarjasta. Toisin kuitenkin kävi. M-Sport oli mestari Sebastien Ogierin johdolla ylivoimainen.

– Ei meidän kausi yleisesti ottaen ollut hassumpi. Voitimme paljon pätkiä ja neljä osakilpailua. Ikävä kyllä emme ole nyt mestareita ja siihen on muutamia syitä. Jos haluaa mestariksi, pitää olla täydellisessä iskussa kaikkialla. Meidän on opittava virheistämme ja oltava jatkossa entistä vahvempia, Hyundain tallipomo Michel Nandan sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

– Jatkossa tarvitsemme enemmän kestävyyttä. Meillä oli pieniä ongelmia kauden aikana auton kanssa ja ne kaikki vaikuttivat lopputulokseen. Jos paketti ei ole täydellinen, niin silloin tavoitetta ei voi saavuttaa. On oltava vahva joka osa-alueella, niin auton kuin myös tallin ja kuskien osalta. Meillä ei ollut sitä täydellistä kokonaispakettia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi luovuttaa. Päinvastoin me tulemme takaisin entistä vahvempina.

Hyundain vahvistui selkeästi ainakin kuskien osalta, kun Andreas Mikkelsen teki tallin kanssa kahden vuoden sopimuksen ennen Katalonian kisaa. Neuville ja Mikkelsen ajavat ensi kaudella täydet sarjat, kun taas Hayden Paddon ja Dani Sordo vaihtelevat kolmannen kuskin roolissa.

 

Aki Hietavala
aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Lue myös:

Hyundai-pomo myönsi: Viime kaudella meillä oli liian heikko kuskikokoonpano Hyundain rallitalli kamppaili toiseksi viimeiseen osakilpailuun asti sekä valmistajien että kuljettajien MM-sa...
Hyundai-pomo itsevarmana: Taistelemme podium-sijoituksista usean auton voimin! Hyundain rallitalli menetti edellisessä MM-osakilpailussa Walesissa otteensä sekä kuljettajien että valmistaji...
Hyundai-pomo linjaa: Kaikki kuskit eivät aja täyttä kautta Hyundan rallitallin päällikkö Michel Nandan on kertonut Autosportin haastattelussa, että kuskit kaudeksi 2018 ...
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö

Jaot