Esapekka Lappi. Kuva: Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi haluaa päättää korpivaelluksensa Australiassa

Jaa uutinen

Toyotan pieksämäkeläiskuski Esapekka Lappi nousi parrasvaloihin heinäkuussa voittamalla Suomen MM-rallin. Sen jälkeen meno on ollut tahmeampaa. Saksassa ja Kataloniassa kisat päättyivät keskeytykseen ja edellisessä kilpailuissa Walesissa Lappi jäi kauas kärjen vauhdista. 

MM-rallikausi päättyy ensi viikolla Australiassa. Lappi janoaa hyvää sijoitusta, jotta pääsee ansaitulle talvilomalle hyvällä fiiliksellä.

– Yksi Australian rallin pääelementeistä on irtosora pätkillä. Ensimmäisillä autoilla onkin paljon puhdistusta edessään. Takana tulevilla tilanne on parempi, mutta on erityisen tärkeää pitää auto ajolinjalla, Lappi sanoo Toyotan tiedotteessa.

– Toinen haaste tulee olemaan renkaiden säästäminen, sillä toisella kierroksella pätkät ovat tosi kovia renkaille. Jos keli on vielä lämmin, niin meidän pitää huolehtia renkaiden kestävyydestä. Britanniassa me emme olleet menestyksekkäitä, mutta toivottavasti tilanne muuttuu Australiassa. Haluamme todella päättää kauden hyvin, Lappi jatkaa.

Australian ralli alkaa perjantaina. Edessä on yli 300 ek-kilometriä kengurumaan kimuranteilla pätkillä. Rallin pääpaikkana toimii Coffs Harbour.

Aki Hietavala
aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Lue myös:

Esapekka Lapilla nihkeä kisa: Opin koko ajan ja niin oppii myös tiimi Esapekka Lapin Walesin MM-ralli oli sanalla sanoen nihkeä. Lopputuloksissa Lappi jäi yhdeksänneksi eikä missää...
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö

Jaot