Ensimmäiset vedot ratkaisivat: Neuville testipätkän ykkönen, Latvala nopein suomalainen

Saksan MM-rallin kisaviikonloppu pyörähti käyntiin torstaiaamuna testierikoiskokeella, jolla nopeinta vauhtia piti Hyundain Thierry Neuville.

Testipätkän nopeimmat vedot nähtiin heti ensimmäisillä ajokerroilla, sillä tie hidastui jokaisen auton jälkeen tielle nousseen mudan ja muun lian vuoksi. MM-sarjan kärkipaikan Ford-kuljettaja Sebastien Ogierin kanssa jakava Neuville ajoi pohja-ajan 0,9 sekunnin erolla norjalaiseen Andreas Mikkelseniin, joka starttaa kolmanteen kilpailuunsa Citroenin WRC-autolla. Ogier oli shakedownin kolmas 1,2 sekuntia Neuvillea heikommalla ajalla.

Jari-Matti Latvala oli ripein Toyotan suomalaiskolmikosta sijoituttuaan kuudenneksi. Eroa kärkeen kertyi 3,7 sekuntia. Juho Hänninen sijoittui seitsemänneksi (+4,2) ja Jyväskylässä ensimmäisen osakilpailuvoittonsa ottanut Esapekka Lappi 12:nneksi (+8,6).

Toiseksi sijoittuneen Mikkelsenin lisäksi myös muut Citroen-kuljettajat löysivät hyvän vauhdin testipätkällä. Kris Meeke ja Craig Breen ottivat Latvalan edeltä sijat neljä ja viisi.

Saksan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstai-iltana.

Katso jutun yläpuolelta video testierikoiskokeelta!